Estructura i Composició d'Un Planeta

Páginas: 4 (922 palabras) Publicado: 4 de octubre de 2011
<

>

Estructura i composició d'un planeta en funció de les dades sísmiques

Ciències naturals 1
dilluns, 7 febrer 2011, 12:27

El mètode sísmic és el mètode d'estudi indirecte que ha servitper deduir com és l'estructura interna del planeta, i es basa en l'estudi de la propagació de les ones sísmiques P i S per l'interior de la Terra. La velocitat de propagació de les ones varia quancanvia la naturalesa química, la rigidesa i l'estat físic dels materials que travessen, i quan el canvi de velocitat és brusc diem que hi ha una discontinuïtat.

La finalitat d'aquesta activitat ésentrenar-se en la metodologia sísmica i deduir l'estructura d'un planeta imaginari. Heu de deduir l'estructura interna d'un planeta (no és la Terra) a partir de les dades sísmiques representades en elsegüent gràfic.

Passos per arribar a bon port: 1. Controlar quina propietat ens informa de l'estat físic (sòlid o líquid) dels diferents materials de l'interior del planeta. 2. En quina propietatet fonamentes per saber si les diferents capes són homogènies o heterogènies? 3. Com pots deduir una discontinuïtat. Quines discontinuïtats presenta el planeta i a quines profunditats? 4. Com calculesl'espessor de les capes. Quantes capes té el planeta? 5. Quin és el radi del planeta? Com has deduït el seu valor? 6. Utilitza el fòrum per tal d'aclarir qualsevol dubte. Sí us plau no heu de donar lasolució, només l'ajuda necessària perquè els companys amb dificultats puguin fer la feina.

Contesta a les següents preguntes:
1. 2. 3. 4. 5. Discontinuïtats i a quines profunditats. Número decapes. Espessor de les diferents capes en metres. Radi del planeta en km. Tipus de comportament dels materials, si són sòlids i líquids.

Molt important: Abans d'enviar la teva activitat has decomprovar que s'ajusta a tots els aspectes que apareixen a la pauta de revisió que tens a continuació. Per cada aspecte has d'indicar Sí o No. Envia també aquesta pauta contestada juntament amb les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Composici N Del Planeta Tierra
  • Composici N Del Planeta Tierra
  • Composici n del planeta tierra
  • Exercicis derivació i composició
  • Estructura y composici n de la mitocondria
  • observació de plast d'un tomàquet i d'una patata
  • Estructuras I
  • ESTRUCTURA I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS