Estudi de casos

Páginas: 3 (618 palabras) Publicado: 21 de abril de 2015
Estudi d’un cas pràctic
Informació prèvia donada:

En Lluís és un nen amb greus dificultats d'aprenentatge, que li va repetir el curs passat i que, enguany,amb l’any de repetició, no s’ha resolt encap cas les seves mancances. La psicopedagoga del centre, en un estudi preliminar de l’alumne, sospita la possibilitat que en Lluís tingui alguna patologia de fons, com a causa final del seu retard enl’aprenentatge, però la legislació no permet els centres actuar i planificar un estudi psicopedagògic acurat sense l’autorització dels pares o tutors de cap alumne. I aquesta és l ’altra part de lahistòria… perquè els pares d’en Lluís corresponen al perfil de família desestructurada que no només no acompanya el centre, sinó que n’obstaculitza la tasca.

Estudi del cas.

Veient la informació quese m’ha facilitat d’aquest cas penso que com a professional que seria estudiaria el cas amb bastant detall per tal de poder trobar solucions sobre l’alumne en concret i la relació amb la família. Elspassos que seguiria serien els següents:

Primer de tot reuniria als professionals que treballen i havien treballat amb aquest alumne per tal de conèixer diferents punts de vista sobre el que li potpassar al nen en aquests últims anys i informar-me bé de tot el que pugui ser interessant sobre aquest tema .

En segon lloc miraríem tot el seu expedient acadèmic per tal de veure si hi ha hagutalguna incidència que li hagi pogut afectar en l’àmbit educatiu.

En tercer lloc, una vegada analitzat i havent vist tot l’expedient acadèmic parlaríem tots els professionals donant cadascun el seu puntde vista sobre quin podria ser el causant del baix rendiment acadèmic.

Una vegada arribades a algunes conclusions (la psicopedagoga i l’equip docent arribaria a pensar que te una patologia de fons)ens plantejaríem realitzar una entrevista amb els pares.





Preparació prèvia a l’entrevista.

Una vegada hem arribat a la conclusió del que pensem que pot passar el que faríem es plantejar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estudio De Casos
  • Caso De Estudio
  • Estudios De Casos
  • Estudio De Caso
  • estudio de caso
  • Caso De Estudios
  • Estudio de caso
  • ESTUDIO DE CASO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS