Estudi De La Fermentació Làctica

Páginas: 23 (5520 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2012
Estudi de la fermentació làctica

Núria Passarell
1r Batx A
IES Manuel Blancafort
Seminari de Ciències Naturals
Josep Lluis Monje
07/05/2012

Índex
1. ABSTRACT
2. INTRODUCCIÓ
3. SOBRE ELS BACTERIS
4.1. Estructura cel·lular dels bacteris
4.2. Els nostres bacteris
4.3.1. Streptococus thermophilus
4.3.2. Lactobacilus bulgaricus
4.3.3.Altres bacteris que poden trobar-se al iogurt
4.3. El procés de fermentació

4. PART PRÀCTICA
5.4. Disseny del experiment
5.5. Aïllament i identificació de microorganismes
5.6.4. Introducció
5.6.5. El medi de cultiu
5.6.6. L’inòcul i la sembra de microorganismes
5.6.7. Identificació i classificació de microorganismes
5.6.Mètodes
5.7.8. Observació de la morfologia colonial i cel·lular dels bacteris aïllats
5.7.9. Aïllament dels microorganismes per estria escocesa
5.7.10. Tinció de Gram
5.7. Pràctiques
5.8. Resultats

5. CONCLUSIONS
6. DISCUSIONS/DIFICULTATS
7. BIBLIOGRAFIA
8. GLOSSARI
9. ANEX

2. INTRODUCCIÓ

Potser des de segon de ESO emqüestionava sobre de què podria tractar el meu treball de recerca, però no em vaig preocupar de respondre’m fins que vaig arribar a 1r de batxillerat del tot desorientada. Després de pensar en els temes i possibilitats que tenia vaig orientar-me segons la proposta de Microbiologia. Al principi volia orientar el meu treball de recerca ens efectes antibactericides de les plantes i remeis naturals. Per lameva sorpresa però una companya del meu grup havia iniciat ja un projecte amb una pregunta molt semblant a la que tenia jo inicialment. Podria haver continuat amb la meva idea i aquest treball seria completament diferent, ara mateix no sabria dir si em penedeixo de la meva elecció. El cas és que vaig decidir modificar la meva pregunta principal lleugerament, i observar els efectes antibactericidesdels productes químics que s’utilitzen a la vida quotidiana, però aquesta idea no tenia cap forma i no vaig tardar en descartar-la. Finalment vaig reorientar totalment el meu treball centrant-me en un aliment que, curiosament, mai m’havia apassionat, inclús de petita em repugnava. Tot hi això mai he pogut evitar sentir curiositat en la seva obtenció, forma i composició: el iogurt. Sabia que elformaven ferments làctics però vaig necessitar fer una petita recerca bibliogràfica per saber que els dos bacteris fonamentals que el produïen eren el Streptococcus thermophilus i Lactobacillus bulgaricus. A partir d’aquest petit descobriment vaig formular-me la següent pregunta:
Pot produir-se iogurt amb un sol bacteri fermentador?
Per tal de respondre aquesta qüestió vaig elaborar unexperiment que consistia en el següent: En primer lloc, em caldria fer una sembra a partir de un iogurt i d’aquesta manera poder separar els diferents bacteris. Un cop aïllats els s’havien de cultivar per separat i introduir-lo en una iogurtera amb llet pasteuritzada o bé utilitzar algun mètode casolà per a fer el iogurt. Un cop s’hagués produït el procés caldria sotmetre les diferents mostres a proves depH i tincions de Gram, per tal de observar les possibles diferències entre elles.
La meva hipòtesis és que els bacteris per separat no poden fer iogurt però sí fermentar la llet, ja que ambdós bacteris són fermentadors làctics, però la substància que produirien tindria una textura diferent al iogurt i probablement la llet fermentada per Lactobacillus bulgaricus seria més àcida que la deStreptococcus thermophilus.

3. SOBRE ELS BACTERIS
3.1 Estructura general dels bacteris
Aquest treball gira al voltant dels bacteris, per tant cal que sapiguem què són exactament abans de poder entendre què són capaços de fer. Així que crec convenient explicar una des de un punt de vista força general què és un bacteri.
Els bacteris són organismes procariotes dels quals hi ha 2000 espècies...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • fermentacio
  • La Fermentacio
  • FERMENTACIO
  • Fermentaci N
  • La Fermentaci N
  • FERMENTACI N
  • Fermentaci N
  • Fermentació de la sacarosa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS