Estudiant

Páginas: 3 (543 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2012
La Pesadilla de Darwin
Crítica
El documental reflexa la societat africana a Tanzània a través de la pesca i exportació de la perca del Nil.
Aquesta espècie es troba al llac Victoria, però no ésautòctona de la zona. Va ser introduïda com a assaig científic i en un intent de ampliar la riquesa de la zona amb la exportació de l’espècie, però en poc temps, la perca del Nil ha acabat amb la faunaoriginal del llac, desequilibrant el sistema i desoxigenant les aigües. Aquest fet ocasiona la contaminació de les aigües del llac i l’extinció de les espècies que hi viuen.
Tot i aquest aspectenegatiu, la perca del Nil és la principal font de riquesa de la població que viu al voltant del llac. Els habitants es dediquen a la pesca exhaustiva d’aquest exòtic peix per sous molt reduïts i gransriscos. Seguidament es ven a una fàbrica d’envasat que fileteja el peix per a poder exportar-lo al món occidental, mentre que la població de la zona es mor de gana i han d’aprofitar les restes del peixque no volen els europeus. El producte final arriba a Europa en avions que aprofiten el viatge per a importar armes i material bèl·lic, encara que intenten amagar aquest fet. Encara que laintroducció de la perca pugui semblar positiva pel creixement econòmic del país, és únicament un cercle viciós que ha eliminat l’equilibri anterior que posseïa la regió i acabarà amb els recursos i el baixnivell de vida que els queda.
La població pesquera viu en unes condicions molt dures amb una alta mortalitat. En morir el cap de família, la resta queda desemparada. Els nens acaben al carrer, lluitantpel menjar, pidolant i consumint cola, que extreuen dels plàstics sobrants de les fàbriques d’envasos. La majoria no arriben a l’edat adulta. Per altre banda, les vídues han de recórrer a laprostitució. Aquest fet prolifera el contagi de nombroses malalties de transmissió sexual com ara la sida, que causa la mort d’unes cinquanta persones cada sis mesos. El problema es magnifica per la falta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • estudianta
  • estudiant
  • Estudiant
  • estudiant
  • Estudiant
  • estudiant
  • estudiant
  • estudiant

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS