estudiante

Páginas: 5 (1080 palabras) Publicado: 21 de septiembre de 2013
Biotips
Sembla evident que hi ha diferents tipus de biotips i que cada persona reacciona diferent als estímuls per desenvolupar la massa muscular. Un cop una persona ha identificat el seu tipus de cos pot adaptar el seu entrenament i la seva dieta per tal de guanyar múscul de manera eficaç, perdre grassa i augmentar la capacitat aeròbica.
El concepte de biotip el va desenvolupar el Dr. WilliamHerbert Sheldon a la dècada dels 40 i aquesta classificació dels cossos va generar bastant polèmica.
El Dr. William Herbert Sheldon suggeria que existien tres tipus corporals, cada un amb diferencies específiques tant físiques com mentals (tot i que de les mentals no hi ha proves contundents que tinguin cap relació amb el tipus de cos) i a partir dels seus estudis va desenvolupar el que araconeixem com a ectomorf, endomorf i mesomorf.
Aquestes idees s’han anat expandint a nivell popular i s’han convertit en la base de molts estudis sobre la pèrdua de pes, l’exercici i el culturisme. És molt important tenir present que l’entrenament amb pesos i les sessions d’exercici cardiovascular només són una petita part de l’equació. De fet, es pot guanyar massa muscular i perdre grassa amb moltsprogrames d’entrenament però no podeu canviar el vostre aspecte i aconseguir un benestar sense adaptar-vos a una dieta adequada i saludable.
Molts experts en culturisme esta d’acord en que és vital mantenir un equilibri entre l’exercici i la nutrició, tot i així, cal tenir en compte que hi ha factors variables, com la genètica, que poden ser la clau per aconseguir bons resultats. Sigui comsigui, és evident que la nutrició té un paper molt important en la salut el benestar i el desenvolupament d’una persona.
Tot seguit explicaré cada biotip i la dieta i entrenament que ha de seguir una persona d’aquest tipus.



ECTOMORF
Sistema nerviós simpàtic hiperactiu.
Molta producció hormonal i tiroïdal.
Poc apetit.
Els ectomorfs acostumen a posseir un percentatge molt baix de greix peròtambé compten amb molt poca massa muscular. La majoria d’ells pensen que tenen moltes dificultats a l’hora de guanyar musculatura, però el que passa és que no apliquen el sistema idoni per a les seves característiques. Fins i tot arriben a desitjar la disminució de la seva capacitat metabòlica, pensant que així guanyaran pes. Aquesta concepció és errònia, encara que sigui intuïtiva.
Perquè unectomorf obtingui els màxims guanys, s’ha d’entrenar amb molta intensitat i realitzar poc volum, és a dir, no s’ha d’exercitar més de quatre hores setmanals. Poden realitzar exercicis compostos al voltant de cinc o vuit repeticions per sèrie.
El seu objectiu és aconseguir la hipertròfia muscular, de manera que poden descansar més temps entre series. De la mateixa manera, un bon mètode d’alliberar lahormona del creixement és realitzar exercicis en els que hi intervinguin grans grups musculars, que al final provocaran més massa.
Els ectomorfs han de consumir grans quantitats de carbohidrats i dur a terme poques sessions de poc temps de cardio a causa del seu metabolisme ràpid.
ENTRENAMENT:
(AMB PESOS)
Poc volum i molt intensitat (6-8 reps./serie).
4 hores d’entrenament setmanal.
4 diesd’entrenament setmanal.
Possible divisió setmanal: 2 dies d’entrenament, 1 dia de descans, 2 dies d’entrenament i 2 dies de descans.
90 – 120 segons de descans entre series
Exercici aeròbic: 20-25 min dos dies a la setmana
DIETA: Carbohidrats: 50-55%. Proteïna 25-30%. Greixos 20%.
MESOMORF
Equilibri en el sistema nerviós simpàtic.
Funció tiroïdal normal.
Molta producció anabòlica (dominen latestosterona i la hormona del creixement)
Apetit moderat i eficient.
Els mesomorfs són molt afortunats, tenen una genètica envejable que proporciona un cos retallat i amb volum. No només això, sinó que el seu metabolisme és molt eficaç i responen molt bé a la estimulació muscular de l’entrenament amb pesos. Han de mantenir un equilibri entre els exercicis compostos i els aïllats (entre vuit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • El estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS