Estudiante

Páginas: 6 (1381 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2013
http://www20.gencat.cat/portal/site/queestudiar/menuitem.e32cbab633a72f5cd56a1c76b0c0e1a0/vgnextoid=2d81e5b683f2b210VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=2d81e5b683f2b210VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&newLang=ca_ES
L'educació infantil és l'etapa educativa preobligatòria que s'imparteix als infants de 0 a 6 anys. S'organitza en dos cicles de tres cursos:
primer cicle o primera infància (de 0 a 3anys) i
segon cicle o primer ensenyament (de 3 a 6 anys).
Poden impartir el primer cicle d'educació infantil els centres creats o autoritzats per  l'Administració educativa. Els centres que únicament imparteixen el primer cicle d'educació infantil tenen la denominació genèrica de llar d'infants o escola bressol.
L’objectiu principal de l’educació infantil és contribuir al desenvolupamentemocional i afectiu, físic i motor, social i cognitiu dels infants.
S'organitza d'acord amb els principis d'educació inclusiva i coeducadora. Fa una atenció especial a la diversitat dels infants, a la detecció precoç de les necessitats educatives específiques, a la intervenció en les dificultats de desenvolupament tan bon punt es detecten i a la cooperació estreta entre els centres i les famílies.
 
Elprimer cicle d'educació infantil atén infants des del naixement fins als 3 anys. Perquè s’admeti un nen o una nena en aquesta etapa, cal que l'1 de setembre de l’any en què es matricula tingui almenys 16 setmanes.
 
Un cop acabat el primer cicle de l’educació infantil (de 0 a 3 anys), l’alumnat ha de cursar el segon cicle de l’educació infantil (de 3 a 6 anys).
Àrees de coneixementDescoberta d’un mateix i dels altres
Descoberta de l’entorn
Comunicació i llenguatges
El segon cicle, de caràcter gratuït, s'organitza d'acord amb els principis d'educació inclusiva i coeducadora. Fa una atenció especial a la diversitat dels infants, a la detecció precoç de les necessitats educatives específiques, a la intervenció en les dificultats de desenvolupament tan bon punt es detecten i a lacooperació estreta entre els centres i les famílies.
Vies accés
Els infants es poden preinscriure l’any que compleixen 3 anys.

L'educació primària és l’etapa educativa de caràcter obligatori i gratuït que comprèn sis cursos acadèmics i s'organitza en tres cicles de dos cursos: cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior. Amb caràcter general, s'inicia l'any natural que es compleixen 6 anys ies cursa fins als 12 anys.

http://www20.gencat.cat/portal/site/queestudiar/menuitem.e32cbab633a72f5cd56a1c76b0c0e1a0/vgnextoid=7782e5b683f2b210VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=7782e5b683f2b210VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default
La finalitat de l'educació primària és proporcionar a tot l’alumnat una educació que permeti desenvolupar les capacitats personals i les habilitatssocials; adquirir les habilitats i les competències relatives a l'expressió i la comprensió orals, l'expressió escrita i la comprensió lectora, les matemàtiques bàsiques i l'ús de les noves tecnologies i de la comunicació audiovisual; desenvolupar la capacitat d'esforç, de treball i d'estudi; expressar el sentit artístic, la creativitat i l'afectivitat, i conèixer els elements bàsics de la història, lageografia i les tradicions pròpies de Catalunya que faciliten l'arrelament.
Àrees de coneixement
Llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura i aranès, a la Vall d'Aran
Llengua estrangera
Coneixement del medi natural, social i cultural
Educació artística
Educació física
Matemàtiques
Educació per a la ciutadania i els drets humans (en el cicle superior)
Religió(voluntària)
Aquest estudi és gratuït en els centres dependents del Departament d'Ensenyament. 
Vies accés
Es pot matricular al primer curs d'educació primària l'alumnat que compleix 6 anys durant l'any natural en què s’inicia el curs i el que té una altra edat i procedeix del darrer curs d'educació infantil.
Abans de la matrícula cal fer la preinscripció; és a dir, el tràmit amb què se sol·licita...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • El estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS