estudiante

Páginas: 3 (736 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2013


PREHISTÒRIA

Comentari de la conferència:

La conferència del qual faré el comentari és sobre la que es va fer a la Universitat Autònoma de Barcelona el dia dijous 28 de novembre de2013, titulada: “Long term resilance of South American coastal subsistence systems: Insights from Brazilian sanbaquis”.

Abans de començar la conferència es va fer una introducció del tema i delconferenciant, qui tot seguit, va iniciar l’exposició.

Va fer una presentació del tema (el nom de la conferència, escrit a dalt) i del projecte en què estava treballant, anomenat “COREBRAS”. En aquestpunt, va estar comentant que els ambients costaners eren molt importants pels caçadors recol·lectors. Cal esmentar, que la conferència la va enfocar des del punt de vista de Sud-amèrica, concretamentde Brasil, lloc d’origen del conferenciant. Va explicar, que ha Brasil, les condicions ambientals eren diferents a altres zones, cosa que feia que els caçadors recol·lectors d’allà s’adaptessin demanera diferent (producció agrícola, ceràmica...). Comenta, que les ocupacions més antigues que es troben a Brasil fa 8000 anys a les costes, que és el major recinte de caçadors recol·lectors, Sambquis,campaments al Sud i al Nord, els dos diferents, on es troben evidencies arqueològiques, funeraries... llocs monumentals, que indicaven una gran presencia de grups complexos (jerarquitzats idesenvolupats). També ens va ensenyar, que les restes de ceràmica, les trobem a les zones costaneres (1500 BC), fetes servir com a gerros per guardar cendres (cremació funeraria), entre d’altres usos. Assenyalaque hi ha una disperció geogràfica a mida que la societat creix i que l’agricultura està relacionada amb la ceràmica.

A continuació, comença a explicar on i com vivien els grups caçadorsrecol·lectors a Brasil. Aquí ens comenta que hi ha nous grups que porten ceràmica i blat de moro i que hi ha canvis a l’economia de subsistència.

En finalitzar aquestes explicacions, ens parla sobre el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • El estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS