Estudiante

Páginas: 2 (344 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2012
Tenim llibertat

Què és la llibertat? La llibertat, per mi, és el sentiment de saber que podem fer la nostra voluntat. Ve del llatí “liber” vol dir: persona amb l’esperit de procreació queestà actiu”. Però la qüestió no és saber la definició de llibertat( que d’ altre banda ens convé saber-la), ni tampoc que vol dir. La gran pregunta que s’han fet la majoria de filòsof, al llarg dela història és “Som o no som lliures?
La majoria de persones donem per suposat que ho som, perquè ens comparem amb segles enrere, si fem aquesta comparació, és clar que som lliures! Potsemblar estrany però jo m’he qüestionat si de veritat sóc lliure, perquè encara que jo tingui creences, també tinc dubtes, i si he aprés alguna cosa, és que dels dubtes s’ha aprèn. Cada cop que pensoen aquest assumpte, arribo a la mateixa conclusió: Tots som lliures, en quan a maneres d’actuar.
Jo i només jo escollo el que vull fer, jo decideixo, però tampoc m’he d’oblidar que cada accióté una reacció igual i oposada, com deia el senyor Newton. És clar que no puc escollir el color dels meus ulls ni l’alçada del meu cos, però la llibertat no rau en qüestions físiques, rau enles accions que jo decideixo fer o no fer per voluntat pròpia tot atenent a les conseqüències; perquè la llibertat comporta responsabilitat. També podem pensar que les lleis i Déu ens determinen,no es veritat, perquè jo escollo infringir o no aquestes lleis, tenint en compte que la meva llibertat de decisió i acció té conseqüències, recordant que tenim responsabilitats.
Hi haurienpresons si no fóssim lliures? En la religió, existiria el pecat i per tant el càstig diví si no fóssim lliures? En definitiva, crec que sóc lliure, crec que som lliures, per què si no, no hauriaescrit aquesta text, perquè no hauria cap conseqüència si no ho hagués escrit, és a dir, que si no ho hagués fet no esperaria un zero de l’exercici.

Andrea Aguilar
1r Batxillerat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • El estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS