estudiante

Páginas: 5 (1069 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2014
Las mujeres de los margenes – Natalie Z. Davis (1928)
Escriu un tipus d'Història molt influenciat per l’antropologia de Clifford Geertz. Ha estat probablement la historiadora més important de tots els temps i, segurament una de les més destacades dels últims 30-40 anys. Té punts en comú amb d’altres autors de l’assignatura, com el punt de vista cultural enfocat de manera transnacional. Ellaprové d’una família jueva traslladada als USA a finals del s.XIX. Es va formar en els mitjans obrera pel que no va poder assistir a les millors universitats ja que va haver de compaginar estudis i classes. Un cop acabats els estudis a la universitat de Michigan va fer la tesi doctoral al 1959, iniciant la seva carrera professional, sempre en universitats de segona.
Passa un temps a França, oncompleta la seva tesis doctoral. Comença a fer classes a la Universitat de Berkeley, Califòrnia. Passa per la universitat d’Oxford, torna a EEUU, Toronto, Princeston... Al jubilar-se va al Canadà, on encara té un paper destacable en la universitat.
El 2010 rep el Holberg International Memorial Prize, considerat com el premi Nobel en les humanitats.
1948 es casa amb Sangler Davis, professor dematemàtiques, actiu militant en defensa dels drets civils. Això marca la seva carrera. Historiadora amb un compromís social i polític molt fort. Als anys 60 molt implicada amb els moviments dels drets humans. Militància política que ha marcat la seva manera de fer la història.
El seu primer llibre “Societat i cultura a la França de l’època Moderna” títol tradicional, però el plantejament ja no ho és tant.Analitza com la impremta va canviar la vida de la gent del carrer.
El llibre més famós de Natalie Z. Davis – El retorn de Martin Guerre.
Natalie Davis ha estat reconeguda perquè ha tingut moltíssims lectors,
Recerca de fonts alternatives, s’interessa per documents alternatius com estampes populars, documents judicials, diaris...
Un dels seus útims llibres “León el africano: una historiaentre dos mundos”
Mujeres de los márgenes – Tres vides del siglo XVII
Juntament amb el llibre de Martin Guerre, el llibre amb més difusió de Natalie Davis. Dones de vides marginades. Tres dones amb un grau considerable d’èxit amb les seves vides, fent allò que elles volien fer. En un món dominat per homes, van aconseguir dur a terme activitats que habitualment estaves reservades als homes. Van haverde superar diversos obstacles, i van obtenir un important reconeixement. Tres dones molt marcades per la seva religiositat, viscuda de manera molt diferent. Escull una dona jueva, una fervent catòlica i una calvinista radical, com a mínim en una etapa de la seva vida. Dones crescudes en un context urbà, que pertanyien a famílies de classe mitjana (artesans, mercaders...). Tres dones amb una granformació. En un moment determinat de la seva vida, aquestes dones decideixen escriure les seves experiències.
Primera d’aquestes dones :
Glikl Bas Judah (1646-1724) Neix a Hamburg a finals de la Guerra dels 30 anys. Quan neix, es tenca la sinagoga d’Hamburg, que inicia una persecució de la important comunitat jueva que vivia a la ciutat. Arran d’aquesta decisió moltes famílies van decidiremigrar a Holanda. S’estableixen a Amsterdam. El seu pare, als 12 anys de Glikl té un matrimoni pactat i comença a tenir criatures, de les quals sobreviuen 12 fills. 1689 mor el seu marit i es troba amb 8 criatures que encara viuen amb ella, i es troba en la ruïna més absoluta. Decideix reaccionar i començar una nova vida, i decideix fer-se càrrec dels negocis desastrosos del seu marit. Comença unasegona vida com a empresària en el port d’Amsterdam. Aviat demostra que és molt més bona que el seu marit fent negocis. Aconsegueix reflotar el negoci familiar, i esdevé una de les firmes mercantils més importants i més riques del port d’Amsterdam. Decideix casar-se un altre cop. El seu segon matrimoni és un fracàs, ja que el seu marit no accepta el seu paper en el món comercial. El segon marit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • El estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS