Estudiante

Páginas: 7 (1592 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2012
TREBALL DE TIRANT LO BLANC
Autor del llibre: Joanot Martorell

Alumne: Òscar Almendros i Ginestà
Curs: 1r de Batxillerat A
Assignatura: Llengua catalana

Pàgina 2
Anàlisi de personatges 1.0
-Carmesina: Carmesina és la filla de l'emperador i l'emperadriu de l'antic imperi Bizantí (regne cristià oriental), que tenia frontera amb l'imperi Otomà.
Carmesina és l'hereva del regne i futuraemperadriu, en Joanot ens la descriu com una noia jove amb una creença ferma en els valors cristians. El seu personatge apareix a partir del tercer bloc del llibre (quan Tirant viatja a Constantinoble, capital de l'imperi, per lluitar contra els turcs). Ella duu a terme un paper fonamental en l'argument ja que és l'enamorada de Tirant i això condueix a una sèrie de complicacions emocionals que són enel que és centra l'argument. Bàsicament el problema que hi ha és que Tirant vol intimar amb Carmesina, però ella no ho permet degut a la seva fe cristiana, sumat al fet de que és la filla de l'emperador i seria un deshonor perdre la virginitat sense estar casada als ulls del Senyor, pecat mortal. Dins d'aquests problemes sentimentals hi podem trobar certs personatges que duen a terme un paperimportant, tant positiu com negatiu, uns d'ells són Plaerdemavida i la Viuda Reposada. Plaerdemavida fa com de intermediària entre els dos enamorats, però, per contra, degut a l'amor que la Viuda Reposada sent per Tirant, intenta trencar la relació entre els dos enamorats mitjançant les seves manipulacions.
Carmesina intenta per sobre de tot mantenir la relació amb Tirant, malgrat que aquest anirà ala guerra, i pateix molt per ell, perquè clar, ser cavaller és un perill, et poden matar en qualsevol moment, i això fa patir a la noia.
El final, per desgràcia de la majoria de lectors, a causa de la mort de Tirant per malaltia, Carmesina també mor a conseqüència del dolor que aquest afer li provoca produint un final tràgic en la novel·la.
Cal dir que Carmesina és una dels personatges mésimportants de la història i que el seu amor amb Tirant és, bàsicament, la raó per la qual ell lluita en els combats cosa que permet el desenvolupament de l'argument a partir del tercer bloc, en definitiva, es podia dir que és un dels personatges més importants de la novel·la degut al fet de ser l'amor de Tirant i l'hereva de l'imperi Bizantí.

Pàgina 3
Anàlisi de personatges 1.1
-Plaerdemavida:Plaerdemavida és un personatge que efectua de intermediària entre els dos enamorats (Tirant i Carmesina) en el transcurs de la novel·la.
Plaerdemavida és un personatge interessant ja que sense ell un dels temes principals de la novel·la, que és l'amor entre Tirant i Carmesina no seria possible.
Plaerdemavida en la descriuen com una dona amb una gran capacitat emocional i sensual que prefereixobservar que actuar en les diferents situacions “carnals” que presenta el llibre. S'encarrega, a més de ajudar en la relació sentimental dels dos enamorats, de protegir-los i d'encobrir la seva relació, una escena on es desenvolupa una situació d'aquest tipus és, per exemple, quan Plaerdemavida facilita l'entrada de Tirant al dormitori de Carmesina (mort de por ell, per cert) i l'introdueix nu dinsdel llit de Carmesina, degut això hi ha una successió d'esdeveniments que provoquen que Carmesina cridi i que tot el personal del palau s'alarmi i vagi dirigit cap al dormitori de Carmesina, on estan ella i Tirant despullats. Per poder salvar-los de les possibles repercussions que això suposa, Plaerdemavida li dóna una corda a Tirant i li diu que baixi per la finestra del dormitori. El problema ésque la corda és curta i no arriba al terra, pel conseqüent, Tirant salta i es trenca una cama (una de les situacions més còmiques de la novel·la), mentrestant, Plaerdemavida i Carmesina justifiquen el crit al·legant que hi havia una rata molt grossa i que això les havia espantat.
Una altra situació on els ajuda és quan els hi explica l'engany que els-hi ha preparat la Viuda Reposada per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • El estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS