Estudiante

Páginas: 3 (574 palabras) Publicado: 14 de enero de 2013
Treball de la visita al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa
Ferran


1. Compara la gestió que es fa a Catalunya amb els programes de conservació i recuperació de l’esparvercendrós (Circus pygargus) i del xoriguer petit (Falco naumanni), exposant mínim 3 diferències entre els dos programes.
Les diferències que podem observar en els programes de conservació i recuperacióde les dues espècies rauen en les problemàtiques a les quals han de fer front. En el cas de l’esparver cendrós el solapament de l’època de cria amb el de la sega dels camps (lloc on nidifiquen)origina greus problemes per aquesta espècie. La solució que s’ha trobat es la d’evitar la sega dels camps propers als nius de l’esparver, indemnitzant al pagès propietari d’aquella parcel.la perduda.
Elproblema del xoriguer petit també fa referència al lloc on nidifica: els teulats dels masos. La majoria d’aquests masos es troben abandonats i el deteriorament de les teulades fa que els nius siguinmés accessibles als depredadors. La solució ha estat la rehabilitació dels teulats i la construcció de zones de cria artificials.
Una altra diferència que podem trobar entre l’esparver cendrós i elxoriguer petit es que al primer no sempre se’l pot protegir en la seva zona de cria. Normalment el que es fa es dur als polls al centre de recuperació de Vallcalent (Lleida) i posteriorment aTorreferrussa ( Barcelona). Una vegada els individus són adults s’alliberen als aiguamolls de l’Empordà mitjançant la tècnica del hacking.
En el cas del xoriguer petit hi ha dificultat per regenerar la zona denidificació i al tenir una filopàtria elevada s’han de criar en captivitat i alliberar a una zona adient
2. En el cas que es vulgui reintroduir el trencalòs (Gypaetus barbatus) al Parc Nacional dePicos de Europa, exposa dues mesures a realitzar in situ abans de començar a alliberar exemplars a la natura..
Una mesura bàsica per a la reintroducció es la realització d’un estudi de viabilitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • El estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS