Estudiante

Páginas: 3 (656 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2013
Un àcid gras és un tipus de molècula orgànica lipídica formada per una llarga cadena de carboni, hidrogen i oxigen. Hi han diferents tipus d'acids grassos: els saturats i insaturats. Els acidsgrassos saturats són els que tenen tots els enllaços de forma simple. L'àcid palmític és un exemple. Els acids grassos insaturats tenen dobles enllaços entre alguns carbonis. Aquets es poden dividir enàcids grassos cis i àcids grassos trans. Un exemple en seria l'àcid oleic.

Els àcids grassos cis i trans són dos tipus d'àcid gras insaturat que es diferèncien en que els cis no tenen forma rectasino que formen un colze en el doble enllaç. Això es degut a que els àcids grassos trans tenen els hidrogens del doble enllaç un a cada banda de l'enllaç. En els àcids grassos trans es troben els dosenllaços d'hidrogen a la mateixa banda, i aixó crea el colze. A la natura, a majoria d'àcids grassos es troben en forma cis, i els que són trans normalment han sigut creats per l'home, mitjançant lahidrogenació, per que es solidifiquin (com la margarina).

Els àcids grassos omega 3 són àcids grassos poliinsaturats (tenen més d'un doble enllaç) i essencials (el cos no pot fabricar-los ambaltres matèries). Aquest àcid gras es pot trobar sobretot a determinats teixits del peix blau (tonyina, sardina, etc.) o a altres fonts vegetals com les llavors de lli. L'interessant d'aquest àid grasés que s'ha demostrat que si es consumeixen grans quantitats d'omega 3, es millora el temps de coagulació de la sang, i per aixó a llocs on es consumeix molt, hi han molt poques malaltiescardiovasculars. Un exemple d'omega 3 és l'àcid estearidònic.

El colesterol és un esterol (lípid) que es troba en els teixits corporals i en el plasma sanguini dels vertebrats. Es presenta en altesconcentracions al fetge, medul·la espinal, pàncrees i cervell. Tot i tenir conseqüències perjudicials en altes concentracions, és essencial per crear la membrana plasmàtica que regula l'entrada i sortida...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • El estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS