estudio

Páginas: 15 (3588 palabras) Publicado: 18 de agosto de 2013











sistema automàtic de control climatològic de terraris

Estudi de Viabilitat




Contingut


















1. Introducció

L’objectiu d’aquest document es estudiar la viabilitat de desenvolupar i produïr un nou sistema capaç de gestionar la climatització d’un terrari a partir de les mesures preses per els seus sensors. Aquest sistema ha de sercapaç de permetre a l’usuari ser fora de casa dies i setmanes sense comprometre la salut de l’animal.

Primerament descriurem breument la situació actual, en la que trobem que al mercat hi ha molts sistemes de control de terraris així com perifèrics independents ( llums, ventiladors, termòmetres..), però no existeix un sistema que el gestioni.

També es farà una possible planificació i gestiódel projecte on especificarem tots els costos i els possibles beneficis, així com el temps de durada del projecte, pressupostos, etc. D’aquesta manera podrem saber si es viable o no i si podem tirar endavant el nostre projecte.

Seguidament estudiarem la viabilitat d’aquest projecte basant-nos en tres parts, l’estudi de viabilitat tècnica, l’estudi de la viabilitat econòmica i la viabilitatlegal del nostre projecte.

Finalment recollirem els aspectes destacats, avantatges, inconvenients, etc , en un apartat de conclusions on hi podrem trobar possibles ampliacions, consideracions o possibilitats d’expansió en la mesura del possible.

1.1 Situació a tractar

En l’actualitat cada vegada hi ha més persones que tenen mascotes exòtiques, i que requereixen molt més control de les sevescondicions climàtiques que d’altres mascotes. Habitualment els amos de les mascotes han d’aclimatar el terrari segons les especificacions de l’animal, ja que pot haver moltes variacions entre un tipus d’animal i un altre. Per exemple la diferència entre una serp del desert o una salamandra és en gairebé tots els aspectes, humitat calor, llum..
Habitualment podem trobar molts components isistemes de control per a terraris, podem trobar des de sensors analògics que ens permeten fer comprovacions concretes sobre algun aspecte del clima o podem trobar centrals amb diferents perifèrics que ens permetran fer un seguiment, però no gestionar-los.

1.2 Objectius

L’objectiu del projecte és proporcionar un sistema de control de terraris, on l’usuari podrà regular les característiques delclima desitjat a partir d’un sistema centralitzat basat en un microcontrolador.
L’usuari podrà marcar diferents rutines a la memòria del microcontrolador, després seràn llegides per el microcontrolador que s’ha d’encarregar de gestionar la rutina seleccionada basant-se en les mesures dels sensors. D’aquesta manera l’usuari pot tenir absències de fins a dues setmanes sense haver de preocupar-se perles condicions climàtiques del terrari.
1.3 Perfil dels usuaris

Aquest producte està destinat a usuaris que tenen mascotes exòtiques, o que requereixen força atenció i volen una mica més d’autonomia, és a dir que la climatització del terrari sigui automàtica, per tal de no haver de dedicar-hi tant de temps a la seva regulació i control.
També serà útil per gent inexperta en la cuidad’animals exòtics, ja que la precisió de les mesures és molt rigurosa.

1.4 Antecedents

En l’actualitat no hem trobat cap producte en aquest mercat en el que es cobreixin les mateixes necessitats que el nostre sistema, no obstant, hi ha molts tipus de sistemes més senzills que ens donen valors sobre els paràmetres de la climatització, tot i que no el gestionen.


2. Descricpió tecnològica delsistema

2.1 Descripció general del sistema

El sistema que presentem en aquest estudi, és un sistema basat en un microcontrolador que controlarà les condicions climatològiques d’un terrari, basant-se en els paràmetres que introdueix l’usuari segons les seves necessitats.
El sistema estarà compost per sensors, actuadors, un microcontrolador i un display. L’usuari marcarà uns paràmetres (...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • El estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS