Estudios Superiores De Musica Moderna

Páginas: 10 (2482 palabras) Publicado: 14 de enero de 2013
1er Exercici d’Història del Jazz

(BATERIA)

Nom: Marc Ballesté Solé
Professor: Enric Vázquez
Curs: 1er curs dels Estudis Superiors del Taller de Músics

INDEX

Pàgina 3 ................Biografia de Jo Jones

Pàgina 4 ................Biografia de Sidney Catlett

Pàgina 5 ................Aspectes tècnics

Pàgina 6 i 7...........Exemples

Pàgina 8 i 9..........Biografia de Max Roach

Pàgina 9 i 10 .......Biografia de Kenny Clarke

Pàgina 10 ..............Aspectes tècnics

Pàgina 11 ..............Exemples

Pàgina 12 ..............Bibliografia

Jo Jones nascut a Chicago, Illinois un 7 d’Octubre de 1911 – 3 de Setembre de 1985 a Nova York, NY.

Va créixer a Alabama i és allí on va estudiar música durant anys i on va aprendre a tocar diferentsinstruments entre ells el piano, el saxo, la trompeta i la bateria.
A més a més, ell ballava claqué, que segons Jo Jones era imprescindible per poder tocar la bateria, en les actuacions de carnaval fins que va entrar a tocar la bateria amb la banda de Walter Page, els Blue Devils a finals dels anys 20.
Al 1931 va gravar amb el trompetista Lloyd Hunter’s Serenaders y uns anys més tard, al 1934 vaentrar a la formació de Count Basie fins el 1948, exceptuant els dos anys que va estar a l’exercit (l’any 1944 fins l’any 1946).

És amb Count Basie on Jo Jones revoluciona el món de la bateria i que serà un dels models a seguir i que acabarà marcant un canvi en el món de la bateria on més endavant esdevindrà en l’era del Bop.

Jo Jones és un dels grans bateries de la història del Jazz i aixòqueda demostrat en la quantitat de gravacions que va fer al llarg de la seva vida i la quantitat de participacions amb grans músics com Lester Young, Art Tatum, Duke Ellingtone o Ella Fitzgerald, amb qui va fer una gira europea amb Oscar Peterson l’any 1957, entre d’altres.
A més a més, Jo Jones ha fet àlbums com a líder com “The Jo Jones special” l’ any 1955, “At Newport live” l’any 1957 o “TheDrums” l’any 1973.

Però Jo Jones no era l’únic qui tenia la llavor del que seria el Bop sinó que compartia aquest mèrit amb Sidney Catlett.

Sidney Catlett nascut a Evansville, Indiana un 17 de gener de 1910 – 25 de Març de 1951 a Chicago, Illinois.

Quan era petit, a Chicago, va aprendre a tocar el piano el qual va canviar per la bateria desprès d’estudiar-ne els rudiments.
Desprès detreballar amb Darnell Howard va anar a Nova York. Allí des de finals dels anys ’30 fins principis dels ‘40 va tocar i gravar amb una gran varietat d’artistes com per exemple Benny Carter l’any 1932, McKinney’s Cotton Pickers l’any 1934, Don Redman l’any 1937 i passant també per Louis Armstrong, on tocaria amb “Armstrong All Stars” del 1947 al 1949.
L’any 1941 va entrar a la banda de Benny Goodman iamb Duke Ellingtone als anys 1945.
També va fer les seves pròpies bandes amb musics com el pianista Tedy Wilson al llarg dels anys ’40.

És evident que Sidney Catlett, tot i la seva curta vida, també va ser l’altre gran referent per als bateries de l’era bop i queda demostrat al igual que Jo Jones, en la quantitat de gravacions i actuacions amb molts artistes diferents i de gran nivell.

Siaprofundim ara en els aspectes tècnics de la bateria i observem amb aquests dos grans musics com són Jo Jones i Sidney Catlett, veurem ràpidament uns canvis clau per al desenvolupament del que serà el Bop i la gran diferencia amb el període anterior com és el Jazz Clàssic.

En primer lloc, tenim un dels canvis més importants a mans de Jo Jones. Abans de l’arribada de Jo Jones al jazz, la pulsacióo el beat a la bateria es duia al bombo, marcant així els quatre temps de compàs amb quatre cops de bombo.
Aquests cops acostumaven a ser fluixos, d’acompanyament per tenir una base rítmica de fons però poc present ja que al període clàssic es donava importància als solistes i a la melodia per sobre de tot.
Les bateries eren lineals, quasi sense color i amb pocs breaks o petits fills que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la musica moderna
  • LA MUSICA MODERNA
  • ¿Que es la musica moderna?
  • La música moderna
  • Musica Moderna
  • musica moderna
  • La musica moderna
  • La Musica Moderna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS