Etapas De La Primera Guerra Mundial

Páginas: 2 (407 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2015

ETAPES DE LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL:

El front occidental:
Els alemanys havien previst la invasió de Bélgica i, des d'aquest territori, llançar un atac massiu contra França. Després de derrotar aFrança, van pensar en centrar totes les seves forçes al front oriental i imposar la rendició de Rússia. L'ofensiva russa va obligar els alemanys a retirar tropes del front occidental, amb la qual cosal'exercit francés va obligar l'alemany a retirar-se de la batalla, ja que París estava a punt de ser conquerida. Des d'aquell moment, el front occidental es va establir i a penes es va modificdar finsal final de la guerra. A vegades els alemanys van llançar una gran ofensiva a Verdun sense cap èxit, i francesos i britànics van contraatacar, igualment sense èxit. En aquestes batalles van morircentenars de milers de soldats.


El front oriental:
En les primeres setmanes de guerra l'exercit rus va retrocedir l'exèrcit alemany. Poc després els alemanys van recuperar la iniciativa i van derrotarl'exercit rus a la batalla de Tannenberg, que va permetre l'ocupació d'unb extens territori. Al febrer de 1917 va esclatar una revolució a Rússia que va posar fi a la monarquia. A l'octubre, el capdels bolxevics, es va fer càrrec del govern de Rússia i, uns mesiços més tard, Rússia i Alemanya van signar el tractat de Brest-Litovsk. que significava la pau entre els dos països i la fi del frontoriental.



La guerra al mar:
La guerra al mar es va desenvolupar a tot món. Els alemanys van intentar impedir l'arribada de queviures i armes al Regne Unit mitjançant submarins, peó no ho vanaconseguir perque es van enfonsar centenars de vaixells mercants. L'enfrontament naval més important de la guerra va ser la batalla de Jutlàndia, a partir de la qual els vaixells de guerra alemanys ja no vanabandonar les bases. En conseqüència, va "guanyar" el Regne Unit.

La fi de la guerra:
Un fet decisiu en el curs de la gurra va ser l'entrada en el conflicte dels Estats Units al costat del bàndol...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Etapas De La Primera Guerra Mundial
  • Etapas De La Primera Guerra Mundial
  • Etapas de la primera guerra mundial
  • ETAPAS DE LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL
  • Etapas de la primera guerra mundial
  • Etapas De La Primera Guerra Mundial
  • primera etapa Guerra pacifico
  • Primera Guerra Mundial Primero Medio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS