Etapas del sueño

Páginas: 3 (513 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2014
El somni és un estat fisiològic necessari per a la vida , que es caracteritza per la interrupció temporal del moviment , la capacitat sensorial i l'estat d'alerta . Durant el son es produeixencanvis en les funcions de l'organisme i es desenvolupa una activitat mental imprescindible per mantenir l'equilibri físic i psíquic de les persones .
Es distingeixen dues etapes en el període de son ,denominades fase de son lent o NO REM , i fase de son ràpid o REM . El somni NO REM , es divideix , al seu torn , en quatre fases amb característiques diferents . Cada 90/100 minuts , aproximadament ,comença un nou cicle de son en què els últims 20 o 30 minuts es corresponen amb la fase REM .
Fase I: és la fase de son lleuger , en què les persones encara són capaços de percebre la majoria delsestímuls ( auditius i tàctils ) . El somni en fase I és poc o gens reparador . El to muscular disminueix en comparació amb l'estat de vigília , i apareixen moviments oculars lents .
Fase II : en aquestafase el sistema nerviós bloqueja les vies d'accés de la informació sensorial , la qual cosa origina una desconnexió de l'entorn i facilita , per tant , l'activitat de dormir . El somni de fase II ésparcialment reparador , pel que no és suficient perquè el descans sigui considerat complet . Aquesta fase ocupa al voltant del 50 % del temps de son en l'adult . El to muscular és menor que en fase I ,i desapareixen els moviments oculars .
Fase III : és un somni més profund (anomenat DELTA ) , on el bloqueig sensorial s'intensifica . Si l'individu desperta durant aquesta fase , se sent confús idesorientat . En aquesta fase no es somia , es produeix una disminució del 10 al 30 per cent en la tensió arterial i en el ritme respiratori , i s'incrementa la producció de l'hormona del creixement .El to muscular és encara més reduït que en fase II , i tampoc hi ha moviments oculars .
Fase IV : és la fase de major profunditat del somni , en què l'activitat cerebral és més lenta ( predomini...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Etapas del sueño
  • Etapas del sueño
  • Etapas del sueño
  • El insomnio y las etapas del sueño
  • Funciones Y Etapas De Los Sueños
  • Etapas del sueño
  • Etapas Del Sueño
  • Etapas del sueño

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS