Etapes del pintor Pablo Picasso

Páginas: 2 (427 palabras) Publicado: 22 de abril de 2013
PABLO PICASSO (1881-1973)
Pablo Picasso era un artista Español, de Màlaga. El seu pare, José Luis Blasco, també era un artista. Entre el 1901 i el 1904 va anar a vivint entre Madrid, Barcelona iParís.
La seva evolució artistica es pot dividir en diferents períodes:
Període blau: Comença al 1901, quan vivia a París i lluitava per donar-se a conèixer i no morir-se de gana. El blau reflecteixla malenconia i la bohèmia dels carrers de París i també està inspirat en el suïcidi d'un dels seus amics. Casi sempre busca reflectir la misèria humana amb captaires, alcohòlics i prostitutes. Entreles obres més notables del període estan Les dues germanes de 1904, La Vida de 1093 i Habitació Blava de 1901.
Període Rosa: Comença al 1905, la seva paleta s'inclina cap als tons roses i vermells,una cosa que durarà fins a 1906. Aquest període coincideix amb una època de major prosperitat i felicitat per a Picasso que comença a representar escenes de circs i comèdies. Unes de les pintures mésdestacades d'aquest període estan Bella Holandesa i Família d'Arlequí.
Precubisme: Aquest període comença l'estiu de 1906 a Gòsol, on Picasso es sent influenciat per Àfrica i la seva obra entra enuna nova fase, es desvincula dels cànons d'art tradicionals que busquen representacions exactes de la realitat per tractar de crear una nova visió del món basada en paràmetres geomètrics. Unes de lesobres més representatives del període és El retrat de Gertrude i les senyoretes d'avinyó (un dels cuadres més trascendents de la història de la pintura).
Cubista: Va del 1908 al 1916, i Picasso buscauna pintura pura i per això comença a intel • lectualitzar els objectes del seu taller. També es va dedicar a l'escultura, on va establir una sensació de volum en pintar i esculpir càntirs i altreselements de fang cuit. La seva forma de pintar és vista per molts com neoclàssica i entre les obres més destacades d'aquesta etapa estan El Guitarrista de 1910, i l'Aficionat de 1912. (Analític i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pablo Picasso
  • Pablo picasso
  • Pablo Picasso
  • Pablo Picasso
  • Pablo picasso
  • Pablo picasso
  • Pablo Picasso
  • Pablo Picasso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS