Etica i Moral

Páginas: 74 (18474 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2014
L’ÈTICA I LA MORAL
Nota: Anar a una matèria determinada per mitjà del mapa del document
1. Els Problemes de l’Ètica
2. L’Ètica i el seu Mètode
3. Els Criteris de la Conducta Humana
4. Relació de l’Ètica amb altres Disciplines
5. L’Horitzó Filosòfic de l’Ètica
6. Diferència entre Ètica i Moral
7. Els Actes Humans
8. El Concepte de Llibertat
9. Els Obstacles de la Llibertat
10. LesProves de la Llibertat i el Determinisme
11. El Valor Moral
12. L’Objectivitat del Valor
13. La Bipolaritat dels Valors
14. La Preferibilidad dels Valors
15. La Jerarquització de Valors
16. El Problema del Mal
17. L’Obligació Moral
18. Ètica Professional
1. Els Problemes de l’Ètica
L’existència de les normes morals sempre ha afectat la persona humana, ja que des de xicotets captem perdiversos mitjans l’existència de les dites normes, i de fet, sempre som afectats per elles en forma de consell, d’orde o en altres casos com una obligació o prohibició, però sempre a fi de tractar d’orientar i inclús determinar la conducta humana.
Ja que les normes morals existeixen en la consciència de cada un, això provoca que existeixin diferents punts de vista i per tant problemes en el moment deconsiderar les diferents respostes existencials que exerceixen les persones enfront d’elles. aquets problemes es mencionen a continuació.
El Problema de la Diversitat de Sistemes Morals.
Aquest es dóna a causa del pluralisme que existeix en les tendències enfront d’un mateix acte, això és que, per a quan algunes persones un acte és el correcte, per a altres és immoral, per exemple el divorci,l’avortament, l’eutanàsia, etc.
O sigui la pregunta que normalment es fa una persona que regeix la seva conducta basant-se en les normes morals és quin és el criteri per a triar una norma o la contrària?
El Problema de la Llibertat Humana. La llibertat humana no és del tot real, ja que tot individu està de certa forma condicionat per una societat en la qual tota persona actua davall una pressiósocial, cultural o laboral; encara que considerant a l’ètica i la moral, permet conservar una consciència, mateixa que permet a una persona actuar basant-se en un criteri propi.
El problema està en la incompatibilitat de la llibertat humana i les normes morals, o sigui en el ser i l’haver de ser.
El Problema dels Valors.
D’aquet problema sorgeixen nombrosos qüestionaments però el problemaradica principalment en l’objectivitat i subjectivitat dels valors, o sigui, que hi ha qüestionaments sobre si els valors són objectius?, els valors existeixen fora de la ment de tal manera que tot home hagi d’acatar els valors ja definits?, o si els valors són subjectius perquè depenen de la mentalitat de cada subjecte?.
També hi ha un altre aspecte, el seu coneixement, com podem conèixer elsvalors? i en si quina és la seva essència?
El Problema del Fi i els Mitjans.
Molts sostenen la importància del fi de tal manera que qualsevol mitjà és bo si s’executa per a obtindre un fi bo, això es coneix com la tesi maquiavèl·lica "El fi justifica els mitjans", però amb això l’única cosa que passa és que se sobre valoren les "bones intencions " d’un acte, que és part de l’interior del ser i esdescuida l’aspecte extern de l’acte (intencions i finalitats). Amb això vull dir que "El fi mai justificarà els mitjans".
El Problema de l’obligació Moral.
Això està íntimament lligat amb el tema dels valors ja que normalment es diu que el que es fa per obligació, perd tot mèrit , en canvi, quan es realitza per propi convenciment, adquireix valor moral.
Amb això es dóna a entendre quel’obligació moral li lleva a l’home l’única possibilitat de ser el mateix, d’assenyat amb la seva pròpia moralitat i amb el seu propi criteri.
Però cal aclarir també que una cosa és l’obligació entesa com corrasió externa i una altra com l’obligació basada en la pressió interna que exerceixen els valors en la consciència d’una persona.
La Diferència entre Ètica i Moral.
Aquest és un problema que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • diferencia entre etica aristotelica i moral cristiana
  • Etica i moral
  • Moral I
  • La etica moral
  • Etica y moral
  • Etica y moral
  • Etica Y Moral
  • Ética y Moral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS