etica i policia local

Páginas: 3 (721 palabras) Publicado: 13 de enero de 2015
ÈTICA I POLICIA LOCAL
Tal i com declara l’article, com en la majoria de serveis públics, la policia ha patit un procés de canvi d’imatge constant en aquests últims temps degut a les novesnecessitats que han anat desenvolupant-se per part de la societat. Aquest fet ha provocat un severa modificació dels seus mecanismes d’actuació per adaptar-se a aquesta nova situació social, on apareixen enescena altres factors a tenir en compte com la ètica social, la responsabilitat civil o la legitimitat pública, entre d’altres.
Tot i aquests nous elements que propicien al canvi, val a dir que laregulació a la que es sotmet la policia és d’una elevada complexitat i no és senzill modificar-la per a adaptar-se a aquests canvis. Tot i que la seguretat pública és competència exclusiva de l’Estat, laseva aplicació depèn de les comunitats autònomes a través de les seves forces i cossos de seguretat tenint en compte les especificitats de cada comunitat, com és el cas de l’Estatut a Catalunya. Així,cada vegada que es vulgui realitzar un canvi de la suficient importància poden entrar en conflicte les necessitats del govern estatal i les del govern autonòmic, les quals es resoldrien en elTribunal Constitucional.
Resulta sorprenent com es diferencia la legislació a nivell fronterer, com el cas de les policies locals que tenen restringides les seves competències al terme municipal. Des d’unpunt de vista lògic pot semblar adequada aquesta distinció, ja que si un fet succeeix en un determinat municipi serà més ràpid (ja sigui per proximitat) o senzill de resoldre (per facilitatd’informació) en aquests, però en casos d’urgència com poden ser accidents de tràfic aquesta lògica es perd. En aquests casos la normativa s’ha de seguir al peu de la lletra tot i sabent que el temps de reacció potser clau per resoldre la situació amb els menors danys personals i materials possibles.
És estrany que el Tribunal Constitucional no permeti que els municipis de menys de 10.000 habitants que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Policia local
  • Policia local
  • Etica En La Policia
  • procedimiento juzgado policia local
  • escrito policía local
  • Policia Local Al Servicio Público
  • descargos policia local
  • juzgado policia local

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS