Etica

Páginas: 15 (3627 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2012
16/1/12
APUNTS D’ÈTICA
Segon trimestre

ÍNDEX
2na part apunts
Creu Roja.................................................................... pàg.3
Bandera pirata............................................................ pàg. 4
T.10: Adolf Hitler
10.1- Situació política i econòmica d’Alemanya.......... pàg.5
10.2- Biografia.............................................................pàg.6-7
10.3- Psicologia de masses del Feixisme................... pàg.8
10.4- Anàlisi psicològic................................................ pàg.9
T.11: Els enfrontaments racials als Estats Units, el Ku Klux Klan i les Panteres Negres
11.1- L’originen del racisme a Estats Units; la Guerra de Cessació Nord Americana.......................................................... pàg.10
11.2- ElKu Kluex Klan: Filosofia................................. pàg.10-11
11.3- Les Panteres Negres......................................... pàg.12-13

b) Creu Roja
La bandera de la Creu Roja sorgeix de la bandera suïssa. De fet, és la bandera suïssa amb els colors intercanviats.
Degut a que per algunes confessions religioses tenia un simbolisme cristià, que no es pretenia que ho tingués, elsmusulmans adoptaren la mitja lluna vermella i l’Iran el lleó vermell amb el fons blanc.
Actualment s’ha intentat cercar una simbologia neutre, el cristall roig. Però ni Europa ni els països musulmans l’han acabat d’acceptar i s’accepten els 3 logotips: la creu, la mitja lluna i el cristall.
A Viena al 1965, es van proclamar els principis fonamentals de la Creu Roja.

7 principis fonamentals:
1.Humanitat
2. Imparidigitat
3. Neutralitat
4. Independència
5. Caràcter voluntari
6. Unitat
7. Universitat

Bandera de la Creu Roja


c) La bandera pirata
- La pirateria marítima: els pirates no es limitaven només als pillatgesde vaixells, sinó que de vegades atacaven petites ciutats costaneres. La paraula pirata està lligada a les accions a la mar, sense l’acord d’una nació sobirana, contràriament als corsaris, capitans d’embarcació privada treballant per una nació o una persona important en la societat.La pirateria marítima va conèixer diversos períodes: al final del s.I aC a la Mediterrània, i al s.XVll a les Antillesi l’Oceà Índic.
Els pirates que castigaven la Mar Carib eren de vegades dits bucaners, tenien sovin els seus caus a la Illa de la Tortuga. La majoria de bucaners són el començament o bé aventurers, o bé desertors de les diferents nacions europees.
Els pirates neerlandesos eren dits filibusters= filibustieros. Els terme de pirata i filibuster són globalment equivalents fins al s.XIX. Laconvenció de les nacions unides sobre el dret de la mar, article100 diuen: ‘’obligació de cooperar en la repressió de la pirateria’’.
- La bandera pirata: coneguda com Jolly Roger o Capità Mort, no apareix fins al s.XVII. Encara que la presència de la calavera i les tíbies creuades aterraven a qualsevol vaixell no era la pitjo bandera que podia presentar un vaixell pirata.
L’insígnia que causava pavorera la bandera vermella que senyalava que la lluita seria sense pietat i sense cap misericòrdia. La bandera vermella declarava descordament i les intencions dels pirates: no es perdonaria ni una vida, no es farien preguntes.
La bandera vermella apareix en les cròniques de 1800 com símbol distintiu dels bucaners francesos, de fet el nom de Jolly Rouge es creu que prové de l’expressió ‘’JolieRouge’’= vermell formós, que seria el nom que els bucaners a aquesta insígnia.
En el seu llibre pirata, ‘’The Lost Templar Fleet’’, David Hatcher Childress afirma que el terme posat després del primer home que va fer la bandera pirata, el rei Roger II de Sicília(1095-1154). Roger fou un afermat templari que va tenir una disputa publica amb el Papa per les seves conquestes a Apolia i Salern al 1127....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • etica y eticidad
  • Etica
  • Etica
  • Etica
  • Ética
  • La etica
  • Etica
  • La etica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS