Etnografia

Páginas: 4 (947 palabras) Publicado: 24 de enero de 2013
L’ entrevista.
Roca , J. «Las entrevistas», dins Pujadas, J. J. Etnografia.


En aquest text, segons l’autor, les entrevistes aprofundeixen en la observació ja que ens donen més informació sobreel què i el perquè fan les persones estudiades.

Les entrevistes ens aporten coneixements en un contacte íntim i directe entre l’investigador i els investigats que permet aprofundir en els motius,actituds, percepcions i valoracions de la gent.

Hi ha molts tipus d’entrevistes. Aquestes poden ser únicament l’instrument d’investigació, estructurat i estandarditzat o un instrument senseestructura, flexible i dinàmic. Les primeres són aquelles basades en qüestionaris i les segones són les que s’utilitzen en etnografia i poden ser entrevistes dirigides, clíniques, no dirigides, qualitatives,focalitzada, semiestructurada, etc.

Totes les entrevistes són estructurades, la diferència és que les que utilitza l’etnògraf són reflexives (no es decideixen les preguntes prèviament, però sí queporten una guia o estructura) i les altres són estandarditzades.
Les entrevistes etnogràfiques són qualitatives en profunditat, on l’investigador i informant es troben repetides vegades, on nos’intercanvien preguntes i respostes, sinó que se segueix una conversa entre iguals.
Segons el grau de control que té l’investigador podem distingir:

Entrevistes informals: són converses espontànies quel’investigador obté durant el seu treball de camp i són font de dades. Es fan en l’observació participant i s’utilitzen per establir vincles i descobrir nous temes.
Entrevistes no estructurades odirigides: se citen per fer l’entrevista. L’entrevistador té un pla, però no ha d’exercir control sobre l’informant sinó que només l’ha d’escoltar i animar en el seu discurs. S’ha de crear una atmosferaagradable perquè l’entrevistat parli en llibertat i aporti les seves opinions amb les seves pròpies expressions i sentiments. Aquestes entrevistes es realitzen quan es té molt de temps i es fa en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La etnografia
  • Etnografia
  • que es la etnografia
  • etnografia
  • etnografia
  • ETNOGRAFIA
  • Etnografia
  • Etnografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS