eueureueu

Páginas: 4 (938 palabras) Publicado: 25 de enero de 2015
Quatre matemàtics, l'Ester la Laura, el David i l'Ignacio, acaben de sortir del Simposi de la Proporcionalitat. Decideixen anar a sopar a un restaurant xinès que hi ha prop del lloc on se celebra elSimposi. Com que no tenen gaire gana, demanen un menú especial per a 3 persones de 30€. De primer plat els serveixen 3 magnífics rotllets de primavera idèntics.

a. Si tots volen menjar exactamentla mateixa quantitat de rotllet de primavera, quina fracció de rotllet li tocarà a cadascú?




b. El David proposa tallar cada rotllet en quatre trossos iguals i que cadascú n'agafi tres.Dibuixa 3 rectangles iguals per representar els rotllets. Indica els llocs per on els tallaries. Marca cada tros amb la lletra inicial de cada nom (E, L, D, I) de la persona que se'l menjarà. Explica ambparaules com repartiria els trossets.




c. Abans que el David agafi el ganivet per tallar, l'Ester l'atura: "Si els tallem així no veus que els rotllets quedaran molt esmicolats i s'escamparàpart del contingut pel plat?" L'Ignacio proposa una solució. "Només fent un tall a cada rotllet ens ho podem repartir". Els tres trossos poden ser pel David que té ganes de tallar. "Sí, home, així emqueda a mi tot ben esmicolat i escampat, ets molt llest, tu...", protesta el David.

Dibuixa els rotllets i indica els llocs per on els tallaria l'Ignacio. Torna a fer servir les inicials E, L, D,I, per assignar què li tocaria a cadascú. Explica amb paraules com repartiria els trossets.




d. La Laura li pren el ganivet al David: "Deixeu-me a mi. Tinc una solució millor". La Lauraesgrimeix el ganivet, talla els rotllets i serveix la mateixa quantitat de rotllets a cadascú.

Dibuixa 3 rectangles iguals per representar els rotllets. Indica els llocs per on els tallaries. Marca cadatros amb la lletra inicial de cada nom (E, L, D, I) de la persona que se'l menjarà. Explica amb paraules com repartiries els trossets i justifica perquè és millor que la manera triada pel David i per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS