Eugène Delacroix en Català

Páginas: 13 (3149 palabras) Publicado: 15 de abril de 2013
1• Biografia → Pàgina 1,2,3
2• Característiques → Pàgina 3,4
3• Obres més importants → Pàgina 4,5
4• Anàlisi d'una obra → Pàgina 5,6
5• Webgrafia → Pàgina 7












1.-BIOGRAFIA
Eugène Delacroix va néixer el 26 de abril de 1798 a Charenton-Saint-Maurice, a pocs quilómetres
de París. En un període especialment agitat de la historia deFrança ja que només un anys abans Lluis XVI havia mort a la guillotina, fet que va suposar un punt d'inflexió de la revolució francesa.
El seu pare era Charles Delacroix pertanyia a l'alta burguesia i era embaixador de França en els Paisos Baixos. La seva mare era Victoire Oeben,filla de Jean-François Oeben, un prestigiós ebenista al servei de Lluix XVI. Quan Eugène va néixer,el seu pare es trobavaa Holanda treballant
i a la seva tornada va donar-li el nom complet al seu fill: Ferdinand-Victor-Eugène Delacroix.
Eugène era el fill més petit de la familia Delacroix. Tenia 4 germans,Charles-Henri; que era militar,Henriette; esposa del embaixador Raymond de Verninac de Saint-Maur i Henri, també militar com el seu germà gran.
Les tensions polítiques per les que pasava França a conseqüènciade la revolució van afectar de manera directa a la família Delacroix. Eugène va viure el seus primers anys en mitg d'un clima social marcat per episodis de decapitació,culpes i castics. Van ser temps molt difícils: el seu pare va tenir que intercedir per evitar la execució d'un cosí llunya d'Eugène; el seu germà gran Charles-Henri havia caigut presoner a la batalla de Vilna, i els seus familiarsestaven inmersos a una campanya per a defensar els seus privilegis en temps de la restauració.
Eugène va creixer sota la influencia del seus germans Charles-Henri i Henriette, a més a més Delacroix tenia un oncle matern Henri Riesener, arruinat a causa de la revolució que havia aconseguit sortir endavant gràcies a la pintura que havia après com a pasatemps. Delacroix sabia que els cuadres haviengarantit al seu oncle la subsistència i que inclús li havien permès donar-se el luxe de viajtar per Rússia on va refer la seva fortuna.
Durant l'infància Delacroix va estar a punt de morir en cuatre ocasions.
Al 1800 Delacroix i la seva família es van mudar a Marsella i poc després a Burdeos on el seu pare va excercir el seu càrrec fins a la seva mort al 1805. Un anys després Delacroix es va anara viure a París amb la seva mare. Allí al 1807 va ingressar en el liceu imperial on va rebre una completa formació humanistica i va establir relacions personals que el van acompanyar al llarc de la seva vida. A París, Delacroix va absorbir tots els estimuls artistics posibles per exemple visitava els museus, en especial el famós Louvre on va descrobir els artistes que mai mes deixaria d'admirar ique posteriorment li servirien com a font d'inspiració: Tiziano,Veronés,Rafael,Tintoretto i Rubens entre d'altres. Com tot artista que s'inicía pasava hores copiant obres mestres i freqüentant tallers de pintors, especialment el del pintor neoclàssic Pierre Narcisse Guérin que es va convertir practicament en el seu mestre.
Eugène va perdre a la seva mare quan tenia 16 anys, el 3 de septembre de1814. Amb la mort de Victoire la seva situació es va tornar absolutament precaria i Delacroix es va enfonsar en una greu crisi económica i física; temps després se'n va anar a viure amb la seva germana Henriette i el seu cunyat.
La relació entre Eugène i la se va mare era d'extrema proximitat i bastant abatut per l'inesperada mort, el jove orfe no es sentia capaç d'oblidar tants anys d'afecte itendresa i seguir endavant.
9 anys després el seu oncle, el pitor Henri Riesener, el va acollir sota la seva protecció i gràcies a la seva ajuda Delacroix va ingressar al taller de Guérin (1815) i l'anys següent es va inscriure a l'escola de belles arts de París. Del seu mestre Guérin va rebre una formació neoclàssica l'estil dominant de l'època. Al taller de Guérin va coneixer a Théodore...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Eugène delacroix
  • Eugene delacroix
  • Eugène Delacroix
  • Eugéne Delacroix
  • Reseña el Puente de la Visión
  • eugene delacroix
  • Eugene delacroix
  • Biografia De Eugene Delacroix

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS