eugene delacroix

Páginas: 4 (892 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2013
Eugène Delacroix

Eugène Delacroix (1789-1863) va ser un home de complexa personalitat que va rebutjar des del primer moment les normes de l'Acadèmia.

Nascut a Charenton-Saint Maurice ésoficialment fill de l'un ex ministre de l'Exterior del Directori i després prefecte de l'Imperi, i de la filla de l'ebenista de Lluís XVI de qui es diu, va quedar embarassada del príncep Talleyrand,possiblement veritable pare d'Eugène, a qui protegirà els primers anys de la seva carrera.




Titol
La libertad guían el poble
Autor
Eugène Delacroix
Cronologia
1830
Tecnica
OleoLocalitzacio
Paris frança
Caracteristiques
El llenç representa una escena del 28 de juliol de 1830 a la qual el poble de París va aixecar barricades. El rei Carles X de França havia suprimit el parlamentper decret i tenia la intenció de restringir la llibertat de premsa. Els disturbis inicials es van convertir en un aixecament que va desembocar en una revolució seguida per ciutadans enutjats de totesles classes socials. No va existir un únic capitost. Per això Delacroix representa la Llibertat com a guia que condueix al poble. Tampoc està representada d'una forma abstracta, sinó que és unafigura al · legòrica molt sensual i real.







C.d Friederich

C. D. Friedrich (1774 - 1840) és potser el pintor romàntic alemany més conegut i interessant. Representa en les seves obrespaisatges romàntics, és a dir, fantasiosos, imaginatius, plens de força i fins i tot de vegades, macabres.

L'home apareix en els seus quadres empetitit i impotent davant les forces naturals i eslimita a observar les belleses sublims de la natura. Aquestes postes de sol, les boires, els cims, els gels, els boscos formen paisatges extraordinàriament suggeridors.

En els quadres de Friedrichpodem sentir l'emoció i la passió per la natura, ens sorprenem davant la sublim estètica dels seus capvespres amb cels rogencs i ataronjats, un espectacle salvatge per als nostres sentits.


Titol...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Eugene delacroix
  • Eugène Delacroix
  • Eugéne Delacroix
  • Reseña el Puente de la Visión
  • Eugene delacroix
  • Eugène Delacroix en Català
  • Biografia De Eugene Delacroix
  • La Libertad guiando al pueblo de Eugene Delacroix

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS