Europa (climes i rius)

Páginas: 2 (367 palabras) Publicado: 21 de abril de 2013
Els climes

A Europa es podem trobar sis tipus diferents de climes: mediterrani, oceànic, continental, polar, d’alta muntanya i subtropical.

- El clima oceànic té unes temperatures suaus durantstot l’any, encara que més fredes a l’hivern que a l’estiu. Les precipitacions hi són abundants durant tot l’any.

- El clima continental presenta unes temperatures fredes a l’hivern i caloroses al’estiu. Les precipitacions hi són escasses.

- El clima mediterrani presenta unes temperatures altes, amb els hiverns temperats i els estius calorosos. Les precipitacions hi són escasses i irregulars.- El clima subtropical té temperatures càlides durant tot l’any i precipitacions escasses.

- El clima polar presenta temperatures molt fredes a l’hivern i fredes a l’estiu; les precipitacionshi són escasses, però sempre en forma de neu.

- El clima d’alta muntanya presenta temperatures molt fredes a l’hivern i suaus a l’estiu. Les precipitacions hi són abundants, amb nevades a l’hivern.Els rius

Els principals rius europeus vessen les aigües a cinc oceans o mars: l’oceà Glacial Àrtic, a l’oceà Atlàntic, a la mar Mediterrània, a la mar Negra i a la mar Càspia.

- En l’oceàGlacial Àrtic desemboquen el Petxora i el Dvina Septentrional. Són rius llargs i molt cabalosos. A l’hivern, al llarg d’una bona part del seu recorregut, estan gelats.

- En l’oceà Atlànticdesemboquen, entre d’altres, el Dvina Occidental, el Vístula, l’Oder, l’Elba, el Rin, el Sena i el Loira. Són rius molt llargs, cabalosos i de règim regular, la qual cosa els convertix en rius navegables enuna bona part del seu curs.

- El la mar Mediterrània desemboquen l’Ebre, el Roine, el Tíber, el Po i el Vardar. En general, són rius curts, poc cabalosos i de règim irregular.

- En la mar Negra,desemboquen el Dnièper, el Don i el Danubi, que és el riu més cabalós d’Europa.

- En la mar Càspia desemboca el Volga, que és el riu més llarg d’Europa, amb 3531 quilòmetres de longuitud....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • clima de europa
  • Climas de Europa
  • Climas De Europa
  • climas de europa
  • Clima europa
  • Clima y contaminacion del agua en europa
  • Climas Y Biomas De Europa
  • Avatguardes a Catalunya i Europa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS