Europa contra Europa, 1914 - 1945: Una visión Panorámica - Julián Casanova (en Català)

Páginas: 4 (953 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2013
EUROPA CONTRA EUROPA, 1914 – 1945: UNA VISIÓN PANORÁMICA
Perquè – segons l’article – no van triomfar les opcions democràtiques a l’Europa d’entreguerres?
Julián Casanova, l’autor de l’article, ensredacta el temps d’entreguerres, per tant des del 1918 al 1939. Dins d’aquesta vintena d’anys i trobem fets importants, com l’ascens dels règims totalitaris (feixisme, nazisme i comunisme).
Per apoder respondre perquè les opcions democràtiques no van triomfar durant aquesta vintena d’anys, primerament hem de saber què és la democràcia i, seguidament hem d’observar la situació en què es trobavael món.
La democràcia és un sistema polític on governa el conjunt social. Per tant, el poble i la multitud són els que prenen les decisions i els que qui tenen el poder. Així doncs, els polítics sónuna representació del conjunt de la societat.
Abans del 1914 (començament de la Primera Guerra Mundial), per tant a finals del segle XIX, la democràcia tenia un escàs suport a Europa. Estava presenten alguns països com França, gràcies a la Revolució, i Gran Bretanya, però faltava suport de la resta de països europeus. Es pot entendre aquest escàs recolzament amb l’explicació del Vell Ordre, lasituació política en què es situava Europa abans de la Primera Guerra Mundial.
Comencem parlant abans de la Primera Guerra Mundial, ja que la noblesa, tal com explica l’autor, encara tenia un notablepoder econòmic i polític a Europa. Ocupaven llocs a l’exèrcit i a la burocràcia de l’Estat. Així dons, la noblesa seguia la seva expansió, des del 1888 fins al seu enderrocament al 1918. Per tant, elmón en aquest moment estava dominat per imperis territorials governats per monarquies hereditàries. A més a més, tenia restriccions molt elevades, com el sufragi inexistent o la gran discriminació degènere, raça i classes socials.
Tal com diu l’autor, “aquestes institucions polítiques, que excloïen als ciutadans per la seva raça, gènere o condició, van resultar inadequades per abordar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Europa Contra Europa 1914
  • el catalán en europa
  • Europa Contra Europa
  • europa contra europa
  • comentario de texto europa contra europa
  • Reseña Libro Europa Contra Europa
  • La situacion conflectiva en europa antes de 1914
  • La europa feudal resumen(catalán)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS