Europa sota el domini nazi

Páginas: 5 (1083 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2014
EUROPA SOTA EL DOMINI NAZI
LES GRANS OFENSIVES ALEMANYES
Alemanya enveix Polònia i comença l'anomenada "guerra llampec", basada en la utilització de divisions cuirassades (els Panzer) i d'un important suport aèri.
Per altra banda els russos envaeixen Polònia per l'est. Aquesta queda dividida entre Alemanya i la URSS (tal i com es va dir en el pacte germano - soviètic).
Els aliats(Anglaterra, França i Rússia) bloquegen subministrament de ferro per Alemanya, el qual és indispensable per crear armament. Alemanya, davant del bloqueig envaeix Dinamarca i Noruega l'abril del 1940. El maig del mateix any hi ha una ofensiva d'Alemanya contra els Països Baixos, Bèlgica, Luxemburg i França. França queda dividida en dues parts: França nord ocupada pels alemanys i l'anomenada França de Vichysota el control dels mateixos. Alsàcia i Lorena passen a ser també alemanyes, Itàlia entra a la guerra al costat dels alemanys el juny.
Regne Unit era l'últim "reducte" democràtic a Europa i Alemanya el volia ocupar. Així que els alemanys van bombardejar Gran Bretanya des del juliol fins a l'octubre del 1940 en la Batalla d'Anglaterra.
Anglaterra resisteix a l'atac gràcies a la Royal Air Force ials seus avions Spitfire.
Al no poder desembarcar, Alemanya inicia un bloqueig naval de subministraments, és l'anomenada Batalla de l'Atlàntic.
LA MUNDIALITZACIÓ DEL CONFLICTE
Durant el 1941 la guerra es va mundialitzar i es va estendre més enllà del territori europeu.
A l'Àfrica, "l'Àfricakorps" Alemany desembarca i ocupa Egipte amb l'objectiu d'impedir l'accés dels britànics al canal deSuez.
Iugoslàvia i Grècia també van ser conquerides pels Alemanys i Hitler inicià l'operació Barba - Roja contra Rússia. Els Alemanys arriben a Leningrad i a Moscú.
Al mateix temps hi ha un embargament de petroli i d'acer a Japó pel port d'EEUU. La resposta de Japó és atacar a la flota nord-Americana a Pearl Harbour i els Estats Units li van declarar la guerra.
LES GRANS OFENSIVES ALIADES
Apartir del 1942 Regne Unit, Estats Units i Rússia sota la direcció de Churchill, Roosevelt i Stalin dirigeixen esforços militars a parar el regim nazi.
El juny del mateix any, les victòries d'EEUU sobre Japó (en les batalles de Midway i de Guadalcanal) aturen l'expansió de Japó i reconquereixterritoris ocupats per aquest.
Al nord d'Àfrica els britànics derroten als alemanys a El - Alamein. Les tropesdels Estats Units ocupen Tunísiai el nord d'Àfrica esdevindrà plataforma per la invasió aliada a Itàlia.
L'assalt sobre Stalingrad va ser el primer gran fracàs de Hitler. Va durar des de l'agost del 1942 fins al febrer del 1943. Era una ciutat estratègica pels alemanys. Finalment Rússia aconsegueix controlar la ciutat
L'ALLIBERAMENT D'EUROPA
El juliol del 1943 es produeix el desembarcamentaliat a Sicilia i la conquesta aliada del sud d'Itàlia. Mussolini cau i l'excèrcit Italià es rendeix davant dels aliats. Els nazis alliberen a Mussolini i es posen al capdavant de la República Social Italiana.
El juny del 1944 es produeix el desembarcament de Normandia. Els anglesos i americans desembarquen massibament a la costa europea. Es produeix l'alliberament de part de França i la penetracióde forces aliades a Alemanya.
Per l'est, els Russos expulsen als nazis de Polònia, Romania i Bulgària. Per l'oest, els anglesos i americans alliberen part de França i avanen cap a Alemanya. Aquesta és bombardejada sistemàticament pels aliats. Els aliats ocupen Alemanya i Hitler es suicida el 30 d'abril. El 8 de maig, finalment, Alemanya es rendeix.
EL FINAL DE LA GUERRA AL PACÍFIC
Mentrestantal Pacífic Japó resisteix els bombardeigs i no capitula malgrat perdre territoris ocupats. Ataca la flota aliada amb Kamikazes.
Davant el perill que suposava que el conflicte s'allargués i el perjudici ocasionat a la flota aliada, el president Truman ordena l'atac atòmic sobre les ciutats d'Hiroshima i Nagasaki en el qual van haver aproximadament unes 150.000 víctimes directes.
Finalment, el 2...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dominio arabe en europa
  • El Dominio Por Las Potencias Absolutistas Europeas
  • Analisis de el efecto nazi en europa en inglés
  • Soto
  • soto
  • Soto
  • Soto
  • NAZI

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS