Evaluación psicológica

Páginas: 5 (1052 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2013



Els pares d’en Marc, un nen de 8 anys, arriben a consulta molt angoixats. Comenten que en Marc necessita un psicòleg, ja que ells s’han separat fa una setmana. Tenen por a que “li quedi alguna cosa”, segons les paraules de la mare, la qual està especialment angoixada.

Quan es pregunta als pares en relació a la separació, ells comenten que han procurat no discutir davant d’ell, però,tot i així, creuen que ha patit i pateix per culpa d’ells. Quan li van comunicar la notícia, ell no va comentar res, es va conformar. Això els preocupa, perquè creuen que “s’ho està guardant”.

A l’escola, és un bon estudiant, de notables i excel·lents. El rendiment escolar no ha variat i la professora comenta que “el veu bé”. L’únic aspecte destacable es remunta des de començament de curs: fa unsmesos, en Marc “va agafar mania a les matemàtiques”. Quan van començar amb problemes de matemàtiques més difícils, ell no els entenia i, quan més li explicaven, més es bloquejava. Segons la mare, va arribar a “agafar pànic a les matemàtiques”: a l’escola, demanava anar al lavabo i vomitava, plorava a vegades,... I, a casa, cada matí que tenia matemàtiques, el nen plorava perquè no volia anar al’escola i fins i tot va arribar a faltar un parell de dies. Actualment, els episodis són menys freqüents, però encara es produeixen.

Els pares descriuen a Marc com “un nen 10”: bon estudiant, “es conforma amb tot”,.. De fet, mai l’han castigat. L’únic aspecte que els preocupa, especialment a la mare, és que és molt nerviós i autoexigent. Ella comenta que és molt nerviosa i tem haver transmèsaquest nerviosisme al seu fill.

A continuació analitzarem les fases 1, 2 i 3 del procés descriptiu-predictiu del cas Marc:

Fase 1: Primera recollida d’informació

1a) Especifica el motiu de consulta


1b) Quin és el tipus de demanda? Raona la teva resposta.


1c) Quins objectius et plantejaries com a psicòleg del cas? Raona la teva resposta.


Fase 2: Formulació d’hipòtesis i deducciód’enunciats verificables

2a- Formula hipòtesis basades en els següents supòsits:

-Semblança:

-Quantificació:

- Supòsit d’associació funcional:


2b- Planteja un exemple de biaix confirmatori que es podria produir en aquest cas.


Fase 3: Contrastació (administració de tests i altres tècniques d’avaluació)

3a) Visita el web de TEA Ediciones ( www.teaediciones.com ) iescull un test que creguis adequat per a aquest cas.

Indica si aquest test és normatiu o criterial. Raona la teva resposta.










Antoni, un home de 45 anys, i la seva dona, Carme, acudeixen a consulta de Marta, una psicòloga de 25 anys que acaba d’obrir el seu propi gabinet. Marta va obtenir el Grau de Psicologia per la Universitat de Barcelona i actualment cursa un Màster enPsicopatologia Clínica.

Psicòloga (P) -En què els puc ajudar?

Antoni (A) -Des de fa 8 anys que tinc atacs de pànic! Els típics atacs de pànic: voler escapar d’on estàs... La por ha anat canviant, però sempre he tingut els típics atacs de pànic.

P: M’ho podria explicar una mica millor? Què li passa exactament?

A: Em poso molt nerviós, tinc por, vertigen,... por a que passi algunacosa...(silenci) És una por a què em passi alguna cosa greu (silenci) A vegades quequejo, gairebé no puc parlar... Penso que no puc respirar, que em moriré... I he d’anar-me’n!!

P: En quins moments experimenta aquestes sensacions?

A: Quan he d’afrontar alguna cosa... Ara em costa molt anar a l’oficina, em poso molt nerviós i tinc por de tenir un atac. (mira a la seva dona i calla)

Carme (C):Portem un negoci familiar, una petita immobiliària, i ell és l’encarregat de tractar amb els clients. Fa un temps que, amb la crisi, tenim pocs clients i precisament hem d’estar més per ells que mai! I l’Antoni no pot anar a treballar!
A: Si que vaig a treballar, però hi ha dies que només aguanto 10 minuts..

C: Si, i algun cop ha deixat un client amb l’excusa de que tenia una cosa urgent!!...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Evaluación psicológica
  • Evaluación psicológica
  • evaluacion psicologica
  • Evaluaciòn Psicologica
  • Evaluación Psicológica
  • Evaluacion psicologica
  • Evaluacion Psicologica
  • Evaluacion Psicologica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS