Events valencians

Páginas: 2 (464 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2010
Des de principis dels anys 1990 la programació del Dia de la Comunitat Valenciana consta de diversos actes que donen començament la vespra, el 8 d'octubre amb la celebració d'un festival pirotècnicen l'antiga llera del riu Turia en la ciutat de València. El dia 9, després de la recepció oficial del President en el Palau de la Generalitat de València i l'acte de lliurament de distincions adiferents personalitats valencianes, se celebren una sèrie d'actes oficials que tenen el seu origen en un privilegi del rei Pedro el Cerimoniós de 1365.
PROCESSIÓ CÍVICA DE LA SENYERA
La banderavalenciana, la Real Senyera, Generalitat, seu del Consell, en el qual s'interpreta l'Himne de la Comunitat Valenciana. La comitiva parteix després a la plaça d'Alfonso el Magnànim, on enfront de l'estàtuaecuestre de Jaime I es realitza una ofrena floral. Acabada aquesta, la comitiva es dirigeix de nou cap a l'Ajuntament donant per finalitzat l'acte amb una mascletà.
LA MOCADORÀ
El 9 d'octubre és tambéla festivitat de San Dionisio, considerat tradicionalment el patró dels enamorats pel que és costum en aquest dia regalar la mocadorà, un mocador de seda nuat en l'interior de la qual es col•loquendolces de massapà elaborats artesanalment pels reposteros/ valencians. Aquests dolços consisteixen en la tradicionals pastissos denominats Piruleta i Tronador -petites barres de massapà, fet amb partsiguals d'ametlla i sucre farcides de rovell-, al costat de petits massapans amb forma de tot tipus de fruites i aliments.
Al llarg de la jornada se succeïxen els actes lúdics, festius i populars entots els pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana, com àrees lúdiques, amb tallers didàctics i artesanals, exposicions en les quals el públic pot conèixer diversos aspectes institucionals iculturals de la Generalitat com institució històrica de govern dels valencians, i també actuacions i danses tradicionals al so de la dolçaina i el tabalet o desfilades de comparses de moros i cristians....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • events
  • Events
  • Events
  • autors valencians
  • Special Events
  • Current events
  • events
  • events

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS