Evola y peste negra

Páginas: 10 (2289 palabras) Publicado: 18 de enero de 2015



El Ebola i la Pesta Negra

Comparació conseqüències no econòmiques







Índex
Índex 2
Introducció 3
Què és la Pesta Negra? 3
Què és el Ebola? 3
Expansió i conseqüències demogràfiques 4
Expansió de la Pesta Negra 4
Conseqüències demogràfiques 4
Conseqüències socials i polítiques 6
La Pesta negra 6
El Ebola 7
Àmbit religiós 8
Conclusió 10
Webgrafia 11Introducció

En aquest treball analitzarem les conseqüències que van tenir la Pesta Negra i el Ebola a nivell demogràfic, social, cultural, religiós, polític... sense tocar les conseqüències econòmiques. Les dos pandèmies pertanyen a diferents èpoques. A partir de les conseqüències de cada pandèmia podrem analitzar els mitjans de que disposen en els diferents períodes i la seva resposta. També podremveure com va afectar a les diferents classes socials i al sistema polític de cada època. Intentarem fer un anàlisis objectiu del impacte de cada pandèmia en els seus respectius períodes.
Què és la Pesta Negra?
La pesta negra, també coneguda com a mort negra va ser una pandèmia de pesta que devastà Europa i Àsia a mitjans del segle XIV i provocà la mort de aproximadament un terç de la poblacióeuropea, després d’una època d’esplendor. Parlem de la població europea perquè en aquell moment era casi tota la població ja que Amèrica encara no havia set descoberta.

Què és el Ebola?
El Ebola és una malaltia causada per el virus del Ebola. Va ser detectat per primer cop l’any 1976 durant una epidèmia amb una mortalitat molt alta. És una malaltia molt infecciosa i perillosa.

Expansió iconseqüències demogràfiques
Expansió de la Pesta Negra
Font: es.slideshare.net
El següent mapa mostra la propagació de la Pesta Negra a Europa. Les diferents tonalitats de roig mostren les àrees de més incidència, i les de color verd reflecteixen les menys afectades.
Podem veure que la zona més propera a la mar Mediterrània es la zona més afectada d’Europa afectant principalment part d’Espanya iFrança i tot o pràcticament tot el territori italià.

El següent mapa mostra el desenvolupament del Ebola al món. Les dades que facilita el mapa mostren que el punt més conflictiu del Ebola es troba al est de l’Àfrica justament en el continent més pobre del planeta. En els països fora d’Àfrica on ha aparegut el Ebola la malaltia no ha tingut un efecte devastador a nivell demogràfic.Font:La cadena americana CNN
Conseqüències demogràfiques
A partir de mitjans de segle XIV, coincidint amb el impacte de la Pesta Negra a Europa, la corba demogràfica va seguir una tendència descendent fins a finals de segle, que va començar la recuperació demogràfica.1
La Pesta Negra esta considerada la pandèmia més mortífera de la història ja que va acabar amb una tercera part de la poblaciód’aquell moment. Començant a la China, va deixar grans zones devastades i Europa no en va ser la excepció.2

El Ebola apareix per primer cop a l’Àfrica. Hi ha agut diferents brots a partir del segle XX, els més destacats són: al any 1976, al 1995, al 2000, al 2007 i el més potent amb la mort de 4.033 persones al 2014. La majoria de les morts s’atribueixen a població africana i en territori africà.3Com podem observar en el gràfic, el Ebola no ha tingut un impacte important en la població mundial, podem observar com la població mundial augmenta.
En canvi si que ha tingut un impacte negatiu en la població africana, ja que a partir de 1976 (primer brot de Ebola) la població decreix.



Font: foroparalelo.com




Conseqüències socials i polítiques

La Pesta negra

Lapesta va originar una gran despoblació del món rural, tant per la mort dels camperols, com per l'emigració a les ciutats, on esperaven trobar menjar, feina o refugi; encara que, de fet, l'amuntegament a les ciutats va provocar que augmentés la gravetat de la pesta i els seus efectes. Moltes terres van quedar abandonades i, en conseqüència, els senyors van haver d'arrendar-les a baix preu o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Introduccion A Al Peste Negra La Peste Negra
  • la peste negra
  • La peste negra.
  • La Peste Negra
  • La peste negra
  • Peste Negra
  • Peste negra
  • peste negra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS