EVOLUCIÓ DE LA HISENDA

Páginas: 2 (409 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2015
EVOLUCIÓ DE LA HISENDA.
El 1848, es va iniciar la necessària reforma del sistema fiscal espanyol, que va aconseguir solucionar l’endeutament de la hisenda espanyola.
El govern liberal va impulsaruna reforma fiscal per eliminar les accions fiscals dels privilegiats i augmentar la recaptació sobre la base de la igualtat, la reforma va tenir les seues limitacions. Així doncs, l’estat no vaaconseguir augmentar la recaptació en es termes esperats, i la insuficiència dels ingressos va continuar sent un tret constant de la hisenda espanyola.
Les finances de l’estat van perpetuar novament eldèficit de la hisenda espanyola, per mitjà de l’emissió constant de deute públic, fet que encara augmentava més el dèficit i provocava un endarreriment continu. L ‘espiral deutora va assolir una magnitudque va haver de declarar-se en fallida durant la impossibilitat de complir obligacions concretes.
La promulgació de la llei de bones i les societats de crèdit es consideraren el punt de partida de lamodernització dels sistema bancari espanyol- El banc espanyol de San Fernando. El 1844 es van crear dos bancs més i l’any 1831 va començar a funcionar la borsa de Madrid. El 1856 el especialitzat enoperacions de préstecs a llarg termini.
El segle X es va iniciar amb les conseqüències del desastre de 1848 que va posar i a l’Imperi espanyol. Però els seus efectes van ser molt menors del ques’esperava, malgrat la pèrdua dels mercats colonials i del deute causat per la guerra.
La desaparició del mercat colonial va perjudicar les exportacions del tèxtil català, alhora que encarí els bancs importantsde les antigues colònies, la crisi es va superar ràpidament i les estadístiques de l’època mostren que en els primers anys del nou segle es va produir una inflació bancaria.
La neutralitat espanyolava permetre una important expansió econòmica, ja que el conflicte va reduir la capacitat productiva dels països bel·ligerants.
L’increment de la demanda exterior va estimular el creixement de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Evolució
  • Evolució
  • Evolució
  • Evolució
  • Evolucio
  • Evolucio
  • evolució
  • EVOLUCI N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS