Evolució De la Tallada

Páginas: 5 (1071 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2013

Evolució de la tallada





INDEX
INTRODUCCIÓ pàg.3
PREHISTORIA pàg.3
EGIPTE pàg.3
GRÈCIA pàg.4
ROMApàg.4
EDAT MITJANA pàg.5
RENAIXEMENT pàg.5
BARROC pàg.6
SEGLE XIX pàg.6
SEGLE XX: 1900-1930 pàg.6
SEGLE XX: 1930-1960 pàg.7
SEGLE XX: 1960-1980 pàg.7
SEGLE XX: 1980-2000 pàg.7
SEGLE XXI pàg.8
CONCLUSIÓ pàg.9
WEBGRAFIA pàg.9
BIBLIOGRAFIA pàg.9

INTRODUCCIÓ
En aquest treball de la evolució de la tallada, usexplicaré tota la evolució desde la prehistoria a la actualitat, amb les diferents tècniques i la diferencia entre les diferents epoques.

PREHISTORIA
En aquells temps, tallar-se el cabell era per cerimonies o alguna questió especial. És tallaven el cabell amb pedres molt afilades. També van crear les primeres pintes amb espines de peix i els primers tints amb greixos, sang i tints vegetals.EGIPTE
En l’antic imperi d’egipte es van produir una serie de canvis molts significatius en la cosmética i en el tall, es varen començar a crear els cosmetics i els esclaus, rasuraven els cabells dels seus amos per tal de facilitar el canvi de perruques ja que en aquella época hi havia moltes plagues d’insectes i lo mes fácil era rasurar-se el cabell. Això és feia entre les clases socials mésaltes.


GRÈCIA
Grecia va ser la civilització de la bellesa, igual que en egipte, els esclaus mantenien los mes hermoses posibles els caps dels seus amos, és lluien molt els rissos, els homes amb el cabell curt i les dones amb cabell llarg. També es miraven molt per el seu cos, amb tractaments de bellesa i moltes mes coses, pero lo que es en si en el cabell, nomès sel’s tallava l’home, ladona normalment es recollia el cabell amb trenes o cues.


ROMA
L’estetica era una obssesió pels homes i les dones en aquella época. I com varen formar una societat altament organitzada i amb una estructura social ben definida, la forma de pentinar-se i vestir-se marcava posicions socials, edad i religió.
En els primers temps del regne, els homes portaven barbes i cabells llargs. Alfinal del periode de la república, la conquista de grècia aporta a roma molta influencia i va aportar el costum de utilizar barbers i lluïr un bon afeitat. Les dones és deixaven caure le cabell amb ondulacións o be amb recollits.



EDAT MITJANA
Era una época caracteritzada per la austeritat. L’esglesia marcava que les dones no és podien tallar el cabell, el tenien que portar llarg.Els homes tenien el cabell curt. El cabell dels monjes és pentinava de forma radial desde el remolí a fora en tots els sentits. Es tallava per sobre les orelles i per el seu entorn.



RENAIXAMENT
Les dones començen a mostrar mes el cabell, hi ha mes llibertat en les costums, però encara no es tallaven els cabells. Els homes poden escollir si portar barba i bigotí o no, lo mes generalera portar barba i cabell curt, pero anys mes tard, és varen començar a posar perruques.




BARROC
En el barroc tampoc és solia tallar el cabell, en aquesta época eren més important la utilització de perruques ja que el princep Luis XIV de França, desitjava ocultar per el preu que fos la seva calvicie, llavors va posar a la moda les perruques.


SEGLE XIX
Amb la revolució industriali la revolució francesa, és varen deixar de utilizar perruques i poc a poc abaloris de fantasia, les dones començaren a traballar en el sector de la perruqueria, i els homes continuaven acudint al barber per tallar-se els cabells.


SEGLE XX: 1900-1930
En aquest nou segle, és el segle de les vanguardies i el naixement de la moda. Neixen les primeres perruqueries, les dones es començen a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Evolució
  • Evolució
  • Evolució
  • Evolució
  • Evolucio
  • Evolucio
  • evolució
  • Taller bioevoluci n 2 evoluci n humana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS