Evolució De L Esser Humà

Páginas: 6 (1386 palabras) Publicado: 29 de septiembre de 2015


L’EVOLUCIÓ HUMANA

TREBALL DE CMC


















1r Batxillerat
17/12/2014






1.- Amb quins grups de primats està estretament relacionada l’espècie humana, homo sapiens?
L’espècie humana passa per un procés de transformació des dels seus avantpassats fins l’estat actual, aquesta transformació s’anomena Evolució Humana. Aquets procés finalment va donar lloc a l’Homo Sapiens, la nostraespècie, actualment l’única espècie humana que existeix en el planeta. Una de les primeres característiques que va definir l’esser humà va ser la bipedació que és la capacitat ergit sobre els dos peus, uns altres canvis molt significatius que ens ha fet ser humà han sigut l’expansió del cervell, el llenguatge, el foc, l’ús i fabricació d’eines encara que aquestes característiques es vandesenvolupar lentament.

2.- Quin és el parent biològic viu més proper a l’ésser humà?
La nostra espècia es classifica entre la família dels homínids, i a més inclou els “simis antropomorfs”. Els gens de l‘esser humà i del ximpanzé son idèntics en aproximadament un 98%, pel qual el ximpanzé resulta ser el parent biològic viu més proper a l’esser humà.

3.- L’ésser humà va evolucionar a partir del ximpanzéactual?
El ximpanzé és el parent biològic viu més pròxim a l’esser humà, però això no significa que l’esser humà hagi evolucionat a partit del ximpanzé , sinó que les dues especies es van desenvolupar a partir d’un avantpassat simi comú, així, per exemple, encara que la gran intel·ligència d’aquest, l’esser humà cervell molt major i més complexa, presenta una capacitat intel·lectual única ielabora formes de comunicació verbal. A més, només ell camina habitualment ergit, pot manipular amb precisió objectes molt petits i tenen un aparell fundador que els permet parlar.

4.- Quines característiques presenten els australopitecs que els fa ser homínids?
Els australopitecs tenen moltes característiques molt primitives però, també presenten unes característiques que els fa ser homínids com lesdents i caminar amb dos peus, bipets. El seu crani es semblant al del simi, tenien un esquelet primitiu amb els braços molt llargs i les cames molt curtes, la seva estatura era d’un metre i mig pels mascles i les femelles poc més d’un metre. Habitaven en ambients molt oberts, o una sabana mes o menys arbolada.

5.- Què fa l’Homo ergaster la més humana de les espècies primitives d’Homo?
L’Homoergaster és la més humana entre les especies primitives d’Homo. Aquesta espècie crea una nova forma de talla la pedra anomenada Modo 2 o Achelense, forma de tallar més elaborada que en modo 1. Aquest tenen un major cervell, els seus dents son mes reduïts i la seva forma i mida del cos son molt semblant al nostre. Del físic d’Homo ergaster es pot destacar el seu enorme nas, també al augmentar elcervell i la complexitat , va augmentar la seva intel·ligència i la seva socialització. Aquesta espècie caçava herbívors en la sabana africana.








6.- Quines tres espècies d’humans havia el nostre planeta fa 50.000 anys?
Podem distingir tres especies entre els fòssils humans mes antics: Homo habilis, Homo rudolfensis i Homo ergaster.
L’Homo habilis presenta un important desenvolupament delcervell, és bípet, i el més important es que la capacitat per fabricar i utilitzar eines. Homo rudolfensis es diferencia de l’anterior perquè aquets te un major cervell, la cara , els dents i la mandíbula també son mes grans. Els dos són fabricants d’eines del Modo 1, caracteritzats per la producció de petites lascas amb els costats afilats, glopejant una més vegades un canto L’Homo ergaster esl’espècie primitiva d’Homo més humana, crear una no va forma de tallar la pedra anomena Modo 2, tenen un major cervell, els seus dents reduïts i la seva forma i mida que el nostre.

7.- Per què s’afirma que els humans trobats en Dmansi ja tenien cultura i sentit de la compassió?
En Dmansi van trobar quatre cranis de l’espècie Homo Gergicus aquests humans ja tenien cultura i el sentit de la compassió...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Evolució ésser humà
  • L'Origen Del Esser Huma
  • Es l'homo habilis el prmer esser huma?
  • Evolució del part humà. prehistòria
  • Esser humà
  • L´evolució del cinema
  • Evolució I Origen De L'Esser Huma
  • Evoluci N De Los L Mites Virreinales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS