Evolució

Páginas: 3 (642 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2014
Evolució del capitalisme
El capitalisme va aparèixer a Europa, apareixent a la Baixa Edat Mitjana (del s. XI al s. XV). En aquesta època, la gran majoria de la població era rural, però tot i aixòes trobava una lleugera migració de la població a les ciutats.
Durant els s. XV i XVI el món rural va patir un seguit de transformacions que van donar pas al capitalisme: declini progressiu de laservitud feudal, revoltes del camperols, acumulació de riquesa, control dels mitjans de producció, expansió comercial,... l’època moderna consisteix en una substitució de la forma de producció feudal ala forma de producció capitalista.
El capitalisme consta de diferents fases històriques:
Primera fase: capitalisme Comercial: els estats europeus arriben a les costes de l’Oceà Atlàntic mitjançantinnovacions revolucionaries (com la pólvora) en la navegació i la guerra. Això va originar grans navegacions i expansions marítimes que van caracteritzar els s. XVI i XVIII. Aquests Estats Nacionals vanestablir el mercantilisme, es tractava de l’acumulació de riquesa generada a partir del comerç que es transportava de les colònies europees. Era sobretot especies i matèries primes. El monopoli éscomercial, es a dir, s’organitza la base d’un mercat nacional tancat.






Segona fase: capitalisme Industrial: aquesta segona fase s’origina a partir de la Revolució Industrial, ja que lesfabriques europees van generar una gran acumulació de riquesa a través del comerç de productes industrialitzats. Aquesta gran producció i la multiplicació dels guanys es gràcies a la utilització de lesmàquines mogudes per vapor.

Tercera fase: capitalisme Financer: va des de l’últim quart del s. XIX fins al 1945. El procés de centralització del capital va ser una de les conseqüències més importantsdel creixement accelerat de l’economia capitalista. Van sorgir gran quantitats d’empreses, les quals van créixer ràpidament. Van néixer grans empreses transnacionals mitjançant la fusió (s. XX i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Evolució
  • Evolució
  • Evolucio
  • Evolucio
  • evolució
  • EVOLUCI N
  • Evoluci N
  • La Evoluci N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS