Evolució

Páginas: 2 (415 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2015
7. ORIGEN I EVOLUCIÓ DE L’ESPÈCIE HUMANA


1. És correcta la frase “el hombre desciende del mono”?. Explica-ho.

No és del tot correcta. No és correcte dir que descendim dels micos, com si ja noho fóssim. En efecte, nosaltres pertanyem al grup dels primats, però no procedim de cap espècie actual de mico sinó d'espècies ja desaparegudes.
En la resposta "l'home descendeix del mico", apareixla idea de la "evolució": el canvi gradual de les espècies a partir d'altres més simples.

2. Quins canvis s'observen durant el procés d'hominització? Descriu-los.

- La marxa bípeda (podercaminar amb dos peus).
Una columna vertebral amb quatre curvatures, una pelvis ampla, un genoll que pot doblegar-se en un sol sentit, un os del taló allargat i un polze del peu llarg i alineat amb la restadels dits dels peus. La marxa bípeda va permetre alliberar les mans, que es van convertir en instruments molt sensibles, capaços de manipular els objectes de forma molt precisa. A la mà humana,destaca el polze, que és allargat, pot rotar amb força llibertat i pot oposar a la resta dels dits de la mà.
- La cara i les dents.
Disminució gradual de la mida de la cara i de les dents, els canins vanreduint de mida, les dents que serveixen per mastegar -premolares i molares- han anat disminuint la seva grandària progressivament. Aquests canvis provoquen una disminució de la mida de la cara i deles mandíbules. A mesura que les dents es van reduir i el cervell va augmentar, la cara disminuir i va variar la seva posició; així, la cara dels éssers humans actuals està situada sota, no davant,del cervell. Altres trets: en l'ésser humà actual destaquen el nas i el mentó en el perfil de la cara.
- Mida del cervell.
La marxa bípeda es va adquirir molt abans que comencés l'augment del volumdel cervell. La majoria dels éssers humans actuals té una capacitat cranial entre 1.300 i 1.500 cm3. En el transcurs del procés d'hominització, el volum de la massa cerebral s'ha multiplicat més de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Evolució
  • Evolució
  • Evolució
  • Evolucio
  • Evolucio
  • evolució
  • EVOLUCI N
  • Evoluci N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS