evolucio de la perruqueria

Páginas: 10 (2307 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2013
LA PREHISTÒRIA I EDAT ANTIGA
En les cultures primitives consideraven que l'ànima de cada persona es troba en el seu cabell.
La importància màgic-religiosa del cabell propiciava que la seva cura tingués una considerable importància en moltes societats.







És possible que la primera eina usada per l'home per tallar-se el cabell fossin les lasques extremadament afilades de pedra desílex, resultants del laboriós procés d'obtenció de material tallant a partir de colpejar unes pedres amb altres. El tall de cabell es devia indubtablement a qüestions pràctiques o cerimonials i no tenia res a veure amb els motius únicament estètics d'èpoques posteriors.


Espines de peix, dents d'animals i branquetes seques de plantes diverses van ser les primeres pintes d'aquelles gents.
Sesuposa que fins i tot van arribar a utilitzar sang, greixos i tints vegetals com colorants per tenyir els cabells, sempre per motius rituals.


EGIPTE

Qui no recorda el clàssic pentinat de les dones egípcies dels gravats que han arribat fins a l'època actual ? Melenes completament llises , color negre atzabeja i decorat amb fines diademes o amb fils de pedretes brillants o de colors .D'altra banda els sacerdots de determinades castes es podien rapar completament el cabell , per contra dedicar-se a conrear llargues i cuidades melenes . Així doncs , podien diferenciar-se els oficiants del culte a un o altre déu , entre altres detalls , per la classe de pentinat o perruca utilitzats .

La elaboradíssima cultura egípcia va ser de les primeres a considerar el cabell un elementfonamental de la bellesa física i el tractava ja amb funcions estètiques , tot i que , com hem comentat , tingués també usos socials i religiosos .
Perruques i tints es consideren invents pertanyents a la cultura de les piràmides , i és a ells a qui es deu la utilitat de la henna en coloració capil • lar , usada encara avui per obtenir tons vermellosos i caobes .

Amb el pas del temps il'aparició dels metalls es van anar substituint els instruments antics d’espines y fusta, per altres de metall.
Els egipcis utilitzaven miralls, pinces per a tirabuixons , agulles , punxons d'os , pintes d'os. Les perruques eren confeccionades a mà i amb cabell natural. Mantenir un cabell o perruca era de vital importància a Egipte pel sentit religiós i eròtic que tenia .GRÈCIA

Els grecs van convertir el culte a la bellesa en un dels pilars de la seva cultura . Els pentinats que van triomfar en els seus dies eren extremadament elaborats i plens de detalls .
Al contrari que els egipcis , els grecs adoraven el moviment expressat a través de múltiples rínxols i ones . Gràcies a estàtues i monuments funeraris s'han pogutobservar detalls de flocs curts envoltant el front i melenes llargues i recollides a base de cintes , cordes , rets i altres elements decoratius .












També per als homes el cabell arrissat es considerava exponent de la bellesa.




A Grècia , com a Egipte , els esclaus eren els encarregats de mantenir el millor possible els caps dels seus amos . Però Grècia va aportar unelement nou : els salons de bellesa , on es pentinaven i arreglaven els caps més selectes .


Una altra de les innovacions de l'època venir de la mà d'Alexandre el Gran , que a conseqüència de les seves conquestes a Orient, va aportar tota mena de receptes màgiques per tenyir i donar forma al pentinat , fórmules d'uns cosmètics que començaven , per aquell temps , a veure la llum .


ROMAL'estètica va constituir una autèntica obsessió per a homes i dones. El cabell era curt per als homes i solia subjectar amb una cinta, mentre que les dones deixaven caure el seu cabell en forma de tirabuixó o lleugerament ondulat, o bé ho recollien amb monyos sobre el clatell, que envoltaven amb rets o cintes de la mateixa manera que les gregues .














Però no existia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Evolució
  • Evolució
  • Evolució
  • Evolució
  • Evolucio
  • Evolucio
  • evolució
  • EVOLUCI N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS