Evolucio Humana I Cultura

Páginas: 40 (9799 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2015
 Evolució humana i cultura
Lectura:


12/09/2013


Pràctiques

Horari de 10 a 12 hores . Cada 15 dies Hi haura algún dia que es canviara un dia teòric per un practica., com per exemple divendres 20 septembre.

Avaluació

·70% examen. Fara alguna pregunta amb dades i una d’avaluació general d’algun fenomen. Mai fa preguntes extenses. Contingut 7 o 8 preguntes de puntuació diferent.Hauran complexes ( com a molt una cara de full)i curtes.

·20% ressenyes articles ( unicament s’exigeix i esmentar i explicar el tema principal i 2 o 3 temes secundaris. S’entrega via email).


·10% practiques (presencia obligatoria).

S’ha de mirar el que professor penja, ja que anirem millor a classe i entendrem millor les coses.




18/09/2013

Paradoxes de l’evolució

Gran Torino. Pel·lículaon surt l’enfrontament cultural ,així com el poder energètic américa tal i com representa el cotxe Gran Torino , ja que els EUA es un potencia superproductora de petroli i molt eficient a nivel energètic, tot el contrari de l’altre la marca que surt a la pel·lícula a ,la marca Toyota(cotxe japonés que gasta poca benzina).

A la Teoria de Darwin es reflecteix la selecció natural, elqual es el primer pas per poder adplicrar el darwinisme a la vida i a al cultura. Aquesta teoría neix a la Ill Galapados,on va trovar especiès animals que no shavien trobat fns aquell moment.,com per exmeple es troben els pinsons,els quals cada vegada creixen mes tenen menys poroabilitat de viure, ja que el su ecos gran els hi permet moure’s amb dificultat ,llavors molts es moren de gana.
Totaactivitat humana es adaptativa ,exemple la rosa , la qual és la base de l’alimentacó d’un terç de la humanitat.L’art tambñe seria una forma d’activitat humana adpatativa,ja que son uns simbols que els humans utilitzen per fer-nos fort.(ex Estelada que es un simbol actual del mon català).El simbolisme es una capacitat abstracte de tota la himanitat per fer-se fort, i usat des de fa mig milió d’anys.El craniha passat per un creixemnt a mesura que l’especie anava evolucionant,tot i que teim un creixemtn gros cal dir que aixo no t’assegurar subsistir. La cara tambe ha ant eoluionant de especie en especie.l’homo Sapiens es l’unica especia que ha viscut en els pols terrestres aixi com a l’exterior,ja que ens hem anat adaptant i acostumant a viure en diferents medis sense cap tipus dedificultat,tot i que no son inmunes a res.




26/09/2013




La domesticació més primitiva

·Abu Hureyra ,13000,sègol i blat.
·Zona àrida amb oasis. Amb l’agricultura i la ramaderia produint recursos que no existeixen en un territori. Aquest tipus d’economia es diu de producció. D’aquesta forma sempre obtenim més recursos del que seria si ho féssim en un entorn de forma natural.
En orient tenim ladomesticació d ela cabra, per tant veiem que diferents poblacions humanes estan trobant formules aconseguint l’aliment d’una forma molt més eficaç i les formes de vida
a van canviant poc a poc, per exemple una regió domestica la cabra, un altra regió domestica el porc ,mes tard a les valls mitjanes d ela Xinà domestiquen l’arròs, a centre americà domestiquen la carbassa i el blat de moro, es adir a les diferents parts del món hi ha petits canvis que a la allarga s’anirà acumulant.

A Europa el canvi climàtic va obrir nous territoris a l’ocupació humana, no va provocar cap crisi sinó que va crear una millors, el miratge del Cavall de Troià. Les glaciacions ocupen tota la regió del nord D’Europa ,per exemple el Nord de gran Bretanya esta gelat, en canvi el seu sud no. La pesca continuasent una activitat de depredació i es va augmentar l’ús d’aquesta activitat. La seva superexplotació va reduir el nombre d’animals i recursos marins comparat quan la pesca era escassa.


·La gran revolució que va causar la domesticació permeté una millor adaptació i un creixement demogràfic.
·en la prehistòria Vam fer desaparèixer grans especies, tot i que en el neolític l’espècie humana va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EVOLUCIÓ HUMANA I HOMÍNIDS
  • Evolució Humana
  • Origen i Evolució de l'espècie humana
  • Origen I Evoluci
  • Genètica i evolució
  • Evolució i Homínids
  • Darwin i la teoria de la evolució
  • Cultura I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS