Evolucion nada jiji

Páginas: 10 (2261 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2013
Treball sobre els quarks i les forces fonamentals.









Erik Ferreres Sánchez



1) Un mineral, una estrella, un virus, una cèl·lula, una gota d’aigua, l’aire que respirem, la llum, un cabell, una partícula de pols. Hi ha en aquesta llista alguna cosa que no estigui feta d’àtoms? Si n'hi ha alguna o algunes, digues quines i de què està feta si no és d'àtoms:

La llum: Lallum no està formada per àtoms, sinó que esta formada per fotons, que són unes partícules més petites que els àtoms les quals depenent de la seva freqüència determina els seu color.





2) En el text es diu: "...100 milions d’àtoms per tenir una longitud d’1 cm". Quin és, doncs, el diàmetre d’un àtom? Expresseu el resultat en unitats del SI i en notació científica.
3)
100.000.000 d’àtoms= 1cm 1 àtom = 0,00000001 cm
0,00000001 cm = 0’0000000001 m

3) El 99’999999999999 % de la massa d’un àtom està en el nucli. Què vol dir aquesta afirmació? Té alguna relació aquesta dada amb la frase la matèria és pràcticament buida?

Vol dir que gairebé tota la massa de l’àtom està concentrada domes en el nucli, ja que ens aquest es concentren dos tipus de partícules, els electrons i elsneutrons. Aquets dos formen la majoria de la massa del nucli, i a l’escorça es troben els electrons el quals formen el 0’0000000001 % de la massa de l’àtom.
Si, ja que al dir que la matèria esta buida fa referència a que esta concentrada tota domés en un punt i la demes hi ha tant poca deixa grans espais els quals estan buits.
Consulta quina és la massa d'un protó, d'un neutró i d'un electró,expressada en unitats SI i calcula :
a) Quantes vegades és més gran la massa d'un protó o neutró que la d'un electró
b) Quantes vegades és més gran la massa del nucli de Fe 56/26 que la massa de la seva escorça.


4) En el text ens informen que el nucli té un diàmetre unes cent mil vegades més petit que l’àtom.

a) Si suposem que el nucli és una pilota de futbol que situem en el
centrede la plaça de Sentmenat, fins a quina ciutat de les rodalies de Sentmenat s'estendria l'escorça?
Una pilota té 22 cm de diàmetre per lo qual:
22cmx100.000= 2.200.000cm / 2.200.000 cm= 22 km
Podríem arribar fins a
b) Si imaginàriament augmentéssim la mida de l'àtom fins fer-lo tan gran com un estadi de futbol (d'uns 50 m de radi, considerant-lo aproximadament circular), quina mida tindriaun objecte situat en el centre de la gespa (expressa-ho en cm)? Quin objecte podria ser: una pilota de futbol, una taronja, un cigró o una llentia?

50/100.000.000= 0,0005 m = 0,05 cm = 5 mm
Una llentia.



5) Quina càrrega té el nucli d’un àtom? I l’escorça? Per què, doncs, l'àtom és neutre?
6)

El nucli d’un àtom té carrega positiva perquè els electrons tenen càrrega positiva iels neutróns no tenen carrega. L’escorça té carrega negativa ja que domes conté electrons i aquets tenen carrega negativa. L’àtom es electrònicament neutre ja que sempre mante la mateixa quantitat de protons que d’electrons, si es trenca aquesta relació l’àtom passa a ser un Ió que pot ser positiu o negatiu.

6) Feu tres dibuixos (o cerca tres imatges): un per representar
l’estructura del’àtom, un altre per representar l’estructura del nucli i un tercer per representar l’estructura d’un protó i un neutró.
Estructura de l’àtom:


Estructura del nucli:



Estructura del protó (Les lletres u,d, representen els quarks amb els quals estan formats el protons. Hi han dos us a dalt en el cas del protons):





Estructura del neutró (Les lletres u,d, representen els quarks ambels quals estan formats el neutrons. Hi ha una d a dalt i una altre a baix, en el cas del neutrons):


7) Què són els quarks? Hi ha d'altres quarks diferents dels que formen els protons i els neutrons?
8)
Els quarks són un tipus de partícula elemental, i un component elemental a la matèria. Diferents tipus de quarks es combinen per crear els neutrons i els protons. Hi han de 2 tipus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • nada bueno jiji
  • Nada evolucion
  • jiji
  • jiji
  • jiji
  • Jiji
  • Jiji
  • Jiji

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS