evolucion

Páginas: 3 (687 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2014



Evolució:
La selecció natural en acció












a) Quina és l’observació que va atreure l’interès de Kettlewel?
El canvi en el predomini del color de les papallones de bedollcom a conseqüència de l’enfosquiment del tronc dels arbres per culpa de la industrialització.
b) Quina hipòtesi va formular aquest científic sobre l’augment de la varietat negra de Biston betularia?
La hipòtesi de que en els llocs on hi havia gran industrialització, i per tant, el tronc dels arbres era més fosc, hi havia més predomini de papallones negres que en els llocs amb pocaindustrialització ja que és més fàcil la seva supervivència.
c) Com va plantejar l’experiment per comprovar la validesa de la seva hipòtesi? Va utilitzar un control experimental?
Va alliberar un cert nombre depapallones negres i grises en una zona industrialitzada i en una zona no industrialitzada i uns dies després les va recollir, observant així, que en les zones industrialitzades sobrevivien millor lespapallones negres que les grises per la facilitat de camuflar-se i que en les no industrialitzades succeïa a la inversa.
d) Explica el resultat de l’experiment amb les dades de la taula.
A la zonano contaminada, va alliberar 469 papallones grises i 473 papallones negres, i en va recollir 62 de grises i 30 de negres. A la zona no contaminada, en canvi, va alliberar 132 de grises i 447 denegres i en va recollir 18 de grises i 123 de negres.
e) Creus que s’ha comprovat la validesa de la hipòtesi?
Crec que sí, ja que tal i com planteja la hipòtesi, en les zones contaminades sobreviuen méspapallones negres degut a la foscor dels troncs dels arbres i en les zones no contaminades sobreviuen més grises per la claredat del tronc dels arbres.
f) Al laboratori, les erugues de papallonesclares van ser alimentades amb fulles contaminades amb sutge, residus industrials i gasos. Malgrat això, les papallones van continuar sent clares. Què indica això?
Indica que el que fa variar el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Evolucion
  • Evolucion
  • Evolucion
  • Evolución
  • Evolucion
  • Evolucion
  • Qué Es y Qué No Es La Evolución
  • Evolucion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS