Evolució Del Sistema Carcelari

Páginas: 5 (1005 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2015
Evolució del sistema carcelari
El sistema carcelari a evolucionat. Les presons era uns llocs opacs, privat de connexió amb l’exterior, amb molta foscor, res de higiene, com una cova. Tot estava junt, es a dir, asesins, lladres, etc. Aquestes persones es tenien que pagar el seu manteniment dins de la presó, la roba, mantes, menjar, medicaments etc. O tenies família que t’ha portes tot el quenecessitaves o no tenies res. Ningun podia demostrar en moltes ocasions si el delicte havia succeït o no, per exemple, un veí et te mania i diu que li has robat, dons va a la presó sense cap tipus de investigació ni prova d’això.
La evolució de la presons a passat des de la opacitat que la persona passava de la celda amb un caràcter aflictiu (patiment, pretenien que la persona patis ja que aixíevitarien que tornes a cometre un delicte) a
Cèsar Beccaria, home advocat filòsof es preocupa del que representen les penes, es un jurista que marca una cita en la que partla de la evolució de les presons des de l’inici fins avui dia, publica si son eficients o han de canviar. Senyor abolicionista (determinades lleis s’han de treure ja que no serveixen per res ex: la pena de mort) critica la justíciay la transforma en un principi legal, es a dir, dona una resposta a la critica a que a fet (ex: suavitzar les penes). Parla també de la seguretat de la persona que esta presa, aquesta seguretat l’han de donar les persones que treballen en la presó. Les persones han de tenir penes però sempre han d’estar en el codi penal ja que no es el mateix un accident que un robatori o que un assassinat.Relativitza els noms, ex: presó te una connotació de càsting, negre, pena, etc ell ho canvia però “maisons d’arrest” o “casa d’arrest”.
Les presons segueixen evolucionat, Jeremy Bentham, creador del panòptic (idea de la modernització) les presons no han de ser negres etc, sino que han de tenir una concepció diferent de la privatització de llibertat. Si no hi ha sofriment no hi haurà arrepentiment.Panoptic, si la persona es veu observada, potser la persona deixi de delinquir. Sort també Foucalt, que també diu que si la persona es sent observada no farà delictes y en cas de que ho fes serà castigat. Panoptic, reduir personal de vigilància amb la qual cosa posen una torre central que vigila totes les galeries.
Hi ha diferents models.
Fresnes-chapelle: hi ha persones amb idea molt clares i elque intenten es una idea mes moderna de les presons, porten als presos davant del jutge.
Ara les presons tenen celdes, amb portes, organitzats per galeries i pisos, de pis en pis posen xarxes per a que els presos de pis de d’alt no pugi ferir al funcionaris o presos del pis d’abaix llançant objectes o per que les persones no es puguin suïcidar tirant-se cap abaix.
Legislació penitenciaria:normativa estatal i autonòmica
Constitució espanyola
Llei orgànica general penitenciari (LLOGP) 1974 es va fer una reforma en les presons. Llei innovadora, molt avançada i que recull tots el principis del reclosos, de la seguretat, tema de les comunicacions personals, la censura de la correspondència (abans obrien totes les cartes, ja no), els permisos, atenció religiosa, funcionaris han de tenir unaformació, etc, dons bé, tot això esta recollit en la llei però s’ha de posar en marga però hi ha dos grans inconvenients: 1 que un col·lectiu de funcionaris del regim franquista i 2, les arquitectures de les presons no acompanyen a la nova llei os diu que es poden fer activitats o llocs (infermeria, capella etc )dins de les presons però que la arquitectura no ho permet (no hi ha espai).
R. Decret3482/1983 de traspàs de Catalunya dels serveis penitenciaris.
Decret 329/2006 del 6 de setembre, s’aprova el reglament d’organització i funcionament dels serveis d’execució penal a Catalunya.
Decret 12/2007, del 16 de gener de reestructuració del departament de justícia
R. Decret 840/2011 de 17 de juny, estableixen les circumstancies d’execució de les penes de TBC.
Pavorinni: Es mantingui l’orde...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SISTEMA CARCELARIO DE VENEZUELA
  • El sistema carcelario en Puerto Rico
  • Sistema carcelario peruano
  • Sistema carcelario en guatemala
  • El sistema carcelario de américa latina
  • Sistema Carcelario En Chile
  • Realidad del sistema carcelario colombiano
  • EVOLUCI N DE LOS SISTEMAS OPERATIVOS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS