Evolució en la comunicació

Páginas: 7 (1553 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2012
Evolució en la comunicació

El món en què vivim sempre s’ha caracteritzat pel progrés i el canvi constant, però durant els darrers anys, la nostra societat ha evolucionat a passes de gegant.
L’aparició de les noves tecnologies ha comportat canvis tant en el sistema comunicatiu de les persones com en molts altres àmbits. De totes maneres, no ens hem de deixar influir per aquestesinnovacions que dia a dia formen part de la nostra realitat; hem de tenir ben clar que sense el nostre passat, res del que existeix a l’actualitat seria possible. Quan ens referim al passat, inconscientment estem fent ús del llenguatge. Per això, tal com diu Richard Whatley, el que fa que ens sentim realment humans és el pensament, la cultura, la comunicació... i, tot això, es teixeix gràcies a lamàquina del llenguatge. En aquest sentit, és gràcies a l’evolució i als descobriments dels nostres avantpassats, però sobretot, gràcies al llenguatge i a la capacitat de comunicar-nos, que podem progressar i descobrir els nous paradigmes del món que ens envolta. Per tant, en cap moment s’ha de menysprear allò que va existir en el passat, ja que és gràcies a això que ens trobem en aquest punt.

Unanecessitat: la comunicació
Els humans, des de sempre, han tingut la necessitat de comunicar-se amb els demés, d’expressar pensaments, idees, emocions... Així, també es reconeix en l’ésser humà la necessitat de buscar, de saber, d’obtenir informació creada, expressada i transmesa pels altres.
Quan els primers homínids van haver d’acostumar-se a viure en grups de famílies d’Àfrica, aquests vanadoptar una forma de vida col·laborativa que els obligava a anar més enllà de la simple activitat innata i instintiva. Per tal de cooperar mútuament, van haver de desenvolupar, a la vegada, formes de comunicació. S’entén que la comunicació va ser fonamental per a la supervivència i, amb el pas del temps, aquesta comunicació s’ha anat ajustant a un llenguatge concret i compartit per l’espècie.D’altra banda, també se sustenta la idea que el llenguatge s’ha desenvolupat a partir de sons bàsics que acompanyen els gestos. D’aquesta manera, a mesura que unes llengües es desenvolupen, altres van desapareixent i, les modificacions del llenguatge, reflecteixen les diferents classes, gèneres, professions o grups d’edat, així com altres característiques socials.
Més endavant, els pobles anticspintaven un medi per registrar el llenguatge. Pintaven a les parets de les coves per enviar missatges i utilitzaven signes i símbols per a designar una tribu o pertinença. Amb tot, a mesura que es va anar desenvolupant el coneixement humà, es va fer necessària l’escriptura per a transferir informació.

L’escriptura i el seu prestigi
L’escriptura existeix gràcies a les llengües i, sobretot, a lespersones, que som les que fem ús d’elles. D’aquesta manera, es fa evident el progrés que la comunicació ha anat experimentant, sense haver de donar més o menys prestigi a una manera de fer que a una altra. Per això, ens hem de quedar amb la idea que cada moment de la història és diferent i la societat s’ha d’adaptar al moment en què es viu i valorar tot allò que ha fet possible el camí cap aaquesta direcció.
És evident el fet que el llenguatge escrit s’ha considerat superior al llenguatge oral, ja que l’oralitat és evanescent, és a dir, les paraules fugen quan són pronunciades. En canvi, l’escriptura ha permès deixar constància dels avenços i dels fets que s’han anat produint al llarg del temps. A partir d’aquí, s’ha pogut estudiar i conèixer allò que van viure i descobrir els nostresavantpassats i, en general, tota la història. Com deia John Locke, el llenguatge ha fet possible l’ordenació del món, és a dir, la transmissió d’una llengua de generació en generació i l’aportació d’una realitat còmodament classificada que ha permès estalviar als infants la difícil situació d’anar perduts pel món. Per aquest motiu, es pot afirmar que vivim d’allò que es va fer en el passat i,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comunicaci n y la Historia de su evoluci n
  • EVOLUCI N DE LOS MEDIOS DE COMUNICACI N
  • Evoluci N De La Comunicaci N
  • La Evoluci N De La Comunicaci N
  • HISTORIA Y EVOLUCI N DE LA COMUNICACI N
  • Evolució
  • Evolució
  • Evolució

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS