Examen 3a avaluaci Econmia

Páginas: 11 (2697 palabras) Publicado: 14 de junio de 2015

Examen 3a avaluació

1.- Les crisis.
Una crisi econòmica és una degradació sobtada i brusa de l’activitat econòmica i de les perspectives econòmiques.Porta a una recessió econòmica. Una crisi financera pot ser bancària o de divises, i es refereix a un període en que la producció d’un procés economic que sofreix una caiguda i baixada. Caiguda dels valors borsaris, provoca fallides…
Una crisipot ser provocada per: una politica monetaria errada, una crisi financera, canvi en el context politic…
Hi ha diferents tipus de crisis: CRISI CÍCLICA: Va des de una ecnomia molt alta i bona, fins a un altre de crisis, on l’economia experimenta la recessió i després la reactivació.
CRISI D’OFERTA: Desequilibri del mercat on no existeix  oferta de béns i serveis, afectant als beneficis de lesempreses i al treball.
CRISI DEMANDA: És el mateix que d’oferta però respecte la demanda de bens i serveis, fent que les empreses acumulin l’stock de productes que faria caure els preus i els beneficis.
CRISI FINANCERA: On el sistema bancari i monetari atravesen per grans dificultats. Els béns es sobrevaloren i com que tots no poden adquirirlos es derrumben els preus.
2.- Com poden actuar els governssobre la demanda agregada per incrementar la producció i reduir o estabilitzar els preus.

-La demanda agregada es refereix a la quantitat total que estan disposats a gastar els diferents

sectors (famílies, empreses, sector públic i sector exterior) de l’economia durant un període de temps.

-És a dir, és la suma de la despesa dels consumidors més la despesa de les

empreses i l’estat més lesdespeses que realitzen consumidors, empreses i estats

estrangers (exportacions).

-La llei de la demanda funciona com sempre, és a dir, la demanda agregada depèn dels preus, puja si baixen els preus i baixa si els preus s’eleven. Tanmateix, també depèn de factors exògens, com són les guerres, el clima i catàstrofes naturals, i les polítiques que fan els governs.

L’equilibri total i general del’economia d’un país, el punt on es troben les corbes d’oferta i demanda agregades, és aquell punt en el qual quantitat d’oferta i quantitat de demanda es troben en un determinat nivell general de preus. Si els preus pugen es produirà excedent, no es materialitzaran algunes vendes (ja que baixa la demanda i puja l’oferta) i el desequilibri pot generar atur i tancament d’empreses i llavors els preuscomencen a baixar.

Si, per contra, els preus estan per sota d’aquest punt, els compradors voldrien adquirir més quantitat que la que les empreses volen produir i vendre i els preus començarien a pujar, hi hauria inflació.

L’equilibri macroeconòmic, per tant, és aquell punt on el PIB real i el nivell general de preus que satisfà alhora a venedors i compradors. És en aquest punt exacte a on elsdemandants estan disposats a comprar exactament la quantitat que les empreses estan disposades a produir i vendre.

Tot plegat, ens indica que l’equilibri pot donar-se en un PIB real inferior al PIB potencial, és a dir, el PIB que tota la potència i capacitat productiva d’un país podria produir i que ens permetria una plena ocupació (aprofitament òptim de tots els recursos). Per això, l’equilibrimacroeconòmic no coincideix en una renda de plena ocupació.

3.- Defineix què és una política fiscal expansiva: en què consisteix i quins efectes té sobre l’economia del país?

La política fiscal expansiva és aquella que fa el govern quan augmenta la seva despesa i redueix els impostos, té l’efecte d’augmentar la demanda i augmenta la producció i, per tant, l’ocupació, estimula l’augment de preus.Creix el dèficit públic, i,  augmenta l’endeutament si no es creix o no es creix prou, llavors l’endeutament pot comportar la impossibilitat de retornar els deutes i això porta a una davaluació de la moneda.

4.- Defineix què és una política fiscal restrictiva: en què consisteix i quins efectes té sobre l’economia del país?

La política fiscal restrictiva és quan s’augmenten els  impostos i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 3A examen diagnostico
  • Examen 3a Vuelta Matema Ticas IV 2013
  • Econmia
  • econmia
  • Econmia
  • econmia
  • Avaluació
  • Econmia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS