examen de marco legal

Páginas: 5 (1002 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2014
Part Preguntes de desenvolupament (Valor percentual: 60%) De les tres preguntes caldra escollir dues:

1.- Les competències autonòmiques en relació a la investigació i seguretat privada

2.- Els limits constitucional i legals al dret d'accés a arxius i registres publics

3.- Els principis d'aplicació a la potestat sancionadora de l'Administració en matèria d'investigació i seguretatprivades


2a Part Supòsit de fet i qüestions que es plantegen (Valor percentual 40%)
A.- Suposit de fet

El 17 de febrer de 2001, el Sr. Ramon Cargol Tranquil, de professi6 Detectiu Privat, Cap de Seguretat de 1'Empresa «Atzarin 25-52», en uni6 d'una altra persona que tenia el carrec de Vigilant de Seguretat de 1'esmentada empresa, es van apoderar d'una menor de 9 anys en les immediacions delCol-legi public «L'espavilat», de Santa Eulalia del Penedes, en contra de la voluntat de la persona que en aquell moment la tenia sota la seva cura, per a entregar-la al pare que no disfrutava de la guarda i cust6dia de la menor.
Seguides les diligències penals per delicte de coaccions, por sentencia de 19 d'octubre de 2001 del Juzgado del Penal es va acordar I'absolució dels dos imputats.
Iniciatel procediment sancionador contra el Sr. Ramon Cargol Tranquil/ per resoluci6 de la Direcci6n General de la Policia de 22 de marc de 2001 es va acordar, com a mesura cautelar, la suspensi6 administrativa de I'habilitació com a Detectiu Privat del recurrent, començant a complir-la el 3 de juny de 2001 i acabant el 31 de gener de 2002, al deixar-se sense efecte aquesta mesura per resolució de 22 dedesembre de 2001.


Seguit l'oportú tràmit, el Director General de la Policia, en resolució de 10 de marc; de 2002, va imposar al Sr. Ramon Cargol Tranquil la sanció de suspensió temporal de la habilitaci6 com a Detectiu Privat per un termini de dotze mesos en base a I'art. 23.2 a) i b) de la Llei 23/1992, de 30 de juliol, de Seguretat Privada, tenint que complir solament quatre mesos, envirtut de la mesura cautelar anteriorment adoptada. L'apartat a) considera infracción "la realització de funcions o serveis que excedeixin de I'habilitació obtinguda" i en el b) "L'exercici abusiu de les seves funcions en relaci6 amb els ciutadans".
Recorreguda aquesta resolució, el Ministeri de l'Interior, amb data fecha 13 de maig de 2002 va confirmar la sanció imposada.







B.-Questions que es plantegen
Nota important: No basta amb contestar si onoa les preguntes, sino que es imprescindible raonar les respostes

1.- En quines normes es regula el procediment per imposar una sanci6 en materia d'investigació i seguretat privades? (no cal citar els articles sinó les lleis i els reglaments on es regula)

2.- En el cas que la infracci6 sigui objecte d'actuacions penals, potcontinuar tramitant-se el procediment administratiu sancionador? Quin principi.regiria en aquest cas?

3.- En quins casos poden adoptar-se mesures cautelars en el procediment sancionador en materia d'investigació i seguretat privades?

4.- En el cas que el Sr. Ramon Cargol Tranquil proposi proves per a la seva defensa, poden ser aquestes denegades per 1'instructor del procediment? En casafirmatiu, justificar en quins casos?

5.- Quin tipus de recurs administratiu va interposar el senyor Ramon Cargol Tranquil contra la sanció que li va imposar el Director General de la Policia? Es executiva la sanció imposada pel Director General de la Policia?



























Part Preguntes de desenvolupament (Valor percentual: 60%) De les tres preguntes caldraescollir dues:

1.- La Incidencia de la Unió europea en 1'àmbit de la investigaci6 i seguretat privades.
2.- Les potestats i facultats de l’Administració en materia d'investigació i seguretat privades.
3.- El procediment administratiu sancionador per a sancionar conductes previstes
a la Llei de seguretat privada.

2a Part Suposit de fet i questions que es plantegen (Valor percentual 40%)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Examen Extra Marco Legal
  • examen de marco legal
  • Marco Legal
  • Marco legal
  • marco legal
  • Marco Legal
  • Marco legal
  • marco legal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS