EXAMEN DE VALENCIANO

Páginas: 4 (752 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2015
EXAMEN DE VALENCIANO

1-LA RENAIXENCA
Al País Valencià, el moviment renaixencista es va organitzar molt més tard que a Catalunya. La raó és que mentre que al Principat es va produir una fortaindustrialització, que creà una burgesia industrial molt reivindicativa, al País Valencià la burgesia va ser sobretot agrària, amb la qual cosa s'hi oposaven dos models: el proteccionisme i ellliurecanvisme. Així, la catalana va acabar reivindicant la cultura i la llengua pròpia com a element diferenciador, posant-hi les bases del nacionalisme, mentre que la valenciana es castellanitzava més i més.Per això, el moviment valencià no va passar de ser un regionalisme inofensiu.

El domini de Llorente i els poetes afins a ell va ser quasi absolut. Això va suposar que consideraren la Renaixença com unmoviment exclusivament literari, amb la qual cosa li van llevar qualsevol possibilitat reivindicativa i modernitzadora.VALENCIANA

2- ELS JOCS FLORARLS
La necessitat de disposar d’una plataforma queestimuli l’aparició de nous escriptors i en doni a conèixer l’obra fa que molts es plantegin la conveniència de crear un certament literari, a imitació dels que es feien a l’edat mitjana. Així, elprimer diumenge de maig de 1859 se celebra la primera festa dels Jocs Florals de Barcelona, que a partir d’aleshores tindrà caràcter anual. El 1879, els Jocs Florals s’instauren també a València. Moltaviat, els Jocs es converteixen en una plataforma imprescindible per als autors literaris de l’època, i molt especialment per als poetes.
3- EL TEATRE DE LA TRADICIÓ POPULAR
El sainet, Es pot definir comuna peca curta, de carácter, construida a partir d´ unes situacions escèniques esquemàtiques i d´uns personatges arquetípics, va ser la forma teatral més característica del teatre popular . Elsainets van obtener un ampli ressò i es van conveetir en l´ expresió d´una literatura popular allunyada dels temes i els procediments de la literatura culta predomina.
Josep Robrenyo, Frederic Soler
4-EL...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • examen bienestar social generalitat valenciana
  • Examen de valenciano
  • Examen de economía país valenciano
  • Valenciano
  • valenciano
  • Valenciano
  • Valenciano
  • Valenciano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS