Examen historia

Páginas: 3 (728 palabras) Publicado: 22 de enero de 2015
Analitzar una caricatura com a propaganda política

1- Presentació i descripció

Començant per dalt a la dreta, el tema de la primera vinyeta representa la intervenció dels Estats Units quandóna l’ultimàtum a Espanya. Podem observar que hi apareix l’Oncle Sam, que representa el gover d’Estats Units, demanant un cigar, que representa Cuba, a un espanyol. Aquest últim el desafia dient “Doncset cremaràs si te’l vols fumar”. Els personatges que hi apareixen són: l’Oncle Sam, un senyor espanyol, un porc i una serp. Es tracta d’una font primària contemporania als fets. És una il·lustraciópublicada l’any 1898 a la revista catalana la Campana de Grácia i va dirigida als lectors d’aquesta revista.

El tema de la segona vinyeta representa la Guerra de Cuba que va tenir lloc els anys 1895 i1898 entre Espanya i Cuba amb el suport dels Estats Units. Hi apareixen els generals insurgents Máximo Gómez i Antonio Maceo juntament amb un grup de mambises a sobre de porcs que representa lacolaboració dels Estats Units. Es tracta d’una font primària contemporania als fets. És una il·lustració publicada l’any 1897 a la revista catalana la Campana de Grácia i va dirigida als lectors d’aquestarevista.

El tema de la tercera vinyeta representa la derrota d’Espanya davant dels Estats Units a la Guerra de Cuba. Apareix el govern nord-americà, representat per l’Oncle Sam, maltractantEspanya. A l’esquerra de la il·lustració hi ha un crioll demanant ajuda als Estats Units. Es tracta d’una font primària contemporania als fets. És una il·lustració publicada al diari nortamericàMinneapolis Tribune l’any 1898.

El tema de la quarta vinyeta representa el conflicte Cubà entre Espanya i els Estats Units. Hi apareix un lleó vell i ferit, que simbolitza la decadència de Espanya,a sobreuna roca que representa Cuba i a l’altre banda un porc avariciós que representa el vigor i l’ambició dels Estats Units. Al cel hi ha una estrella que simbolitza la independència de Cuba. Es tracta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Examen De Historia
  • Examen de historia
  • examen historia
  • examen historia
  • Examen De Historia
  • examen historia
  • EXAMEN DE HISTORIA
  • Examen historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS