EXAMEN JUNY TEMA I SEGLE XVIII

Páginas: 4 (775 palabras) Publicado: 3 de junio de 2015
EXÀMEN D’HISTÒRIA 2015
Tema-1

QUÈ VA SER LA GUERRA DE SUCCESSIÓ? QUINA POSICIÓ HI VA TENIR CATALUNYA? QUÈ ES VA PRODUIR L’11 DE SETEMBRE DE 1714?
La Guerra de Successió va ser un conflictointernacional entre 1700 i 1714.
El Rei Carles II (casa dels Àustria) va morir sense descendència directa deixant a dos candidats per ocupar el trò d’espanya. Felip d’Anjou (Borbó) i l’Arxiduc Carlesd’Hasburg (Àutria).
El testament designava com a successor a Felip d’Anjou que va ser proclamat Rei al 1700 amb el nom de Felip V, enfortint el poder dels Borbó a Europa.
Ràpidament països com Gran Bretanya,Portugal i Holanda van donar suport a l’Arxiduc Carles. Convertint-se en un conflicto internacional.
Espanya també va quedar dividida, Castella donà suport a Felip V i la Corona d’Aragó, pricipalmentValència i Catalunya donaren suport a l’Arxiduc Carles, proclamant-lo també Rei al 1703.
A Catalunya si bé en un principi, Felip V va ser acollit com a Rei, els catalans no van pasar per alt que elregnat del Borbó, podía significar una forta central.lització i unificació del sistema polític.
Però va ser d’una banda la mala gestrió del Virrei de Barcelona, violant les constitucions de Catalunya i ladecissió de Felip V d’obligar als pagesos catalans a allotjar les tropes ia apagar forts impostos pel manteniment de l’exercit el que va fer que les institucións del Principar acéssin donat suport al’Arxiduc Carles.
L’11 de setembre de 1714 l’exercit Borbònic va iniciar l’assalt final de la ciutat de Barcelona, s’hi va combatre de manera aferrissada, però malgrat la gran resistència, les tropesde Felip V van ocupar la ciutat. Tant Rafél de Casanova com Antoni de Villarroel van asumir la responsabilitat de la rendició.

QUINES CONSEQÜÈNCIES VAN DERIVAR DE LA IMPOSICIÓ DE LA DINASTIA DELSBORBÓ A ESPANYA I CATALUNYA?
Absolutisme i centralisme amb el Decret de Nova Planta. A Catalunya va abolir la Generalitat, el Concell de Cent, Les Corts i les Constitucions i també el sistema...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CARACTERÍSTIQUES DEL SEGLE XVIII I DEFINICIÓ DE L'ANTIC REGIM
  • Espanya i les illes balears en el segle xviii
  • El teatre europeu segles XVIII I XIX
  • imperis colonials segle XVIII
  • les armes del segle XVIII
  • Segle xviii
  • politica segle xviii
  • EXAMEN ECONOMIA TEMES 7 I 9

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS