Examen resuelto selectividad catalán

Páginas: 4 (913 palabras) Publicado: 6 de junio de 2010
Prova d’accés a la Universitat 2006 Llengua Catalana i Literatura

1. El reencontre amb la Julieta.

2. Na Julieta en aquest fragment li demana com es troba na Colometa/Natàlia, si encaraviu en el mateix pis que vivia abans, abans de començar sa guerra i que la relació entre elles es distancia i per últim, d’una manera indirecta na Julieta li demana si li agradaria passar una estonaamb ella.

3. La protagonista és na Colometa ja que és sa que narra l’historia i rep una sèrie d’informació durant la seva conversa amb la Julieta. Per una part es torna a veure amb la Júlia, sen’adona que treballa de miliciana durant la guerra i que la seva situació no és molt bona per la seva aparença externa. També és conscient de que encara que feia temps que no veia a la Julieta ella encarali té molt apressi i vol quedar amb ella i a més aquesta l’informa que a la guerra, concretament a la Rabassada, han matat el pastisser els primers dies de revolució degut a uns problemes familiarsamb un nebot gandul que no va voler protegir i com a venjança el va manar a matar. Per últim na Colometa s’entera que la Julieta s’ha enamorat d’un noi que també era al front.

4. La Guerra Civilque comença el 1936 i acaba el 1939 afecta bastant als protagonistes d’aquest llibre. Aquesta guerra, entre republicans i franquistes, comença a meitat del llibre més o menys i es veu reflectida desdeel punt de vista d’una parella de republicans de classe baixa, treballadors, i que cada vegada viuen en unes condicions de vida pitjors per culpa d’aquesta. La guerra durant el llibre mai no es veudesde el punt de vista polític, simplement es mostren les seves conseqüències en un barri pobre de Barcelona. Una d’aquestes conseqüències és que en Quimet, marit i pare dels fills de naColometa/Natàlia s’ha de fer milicià i lluitar en el front republicà on més tard es assassinat. Per una altra banda aquest conflicte suposa la greu crisis econòmica en tot el barri, que ha de tancar els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Examen resuelto selectividad filosofia
  • Examen Selectividad Inducción-Resuelto
  • Examen resuelto selectivo platon
  • Examen Selectividad Lengua Resuelto
  • Examen Selectividad Platon Resuelto
  • Examen de selectividad
  • Examen Selectividad
  • examen selectividad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS