EXAMEN SOCIAL1

Páginas: 5 (1002 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2015
EXAMEN SOCIALS
1. Conseqüències de la colonització:
I. La construcció d’infraestructures necessàries per explotar i comunicar els territoris conquerits, i van aixecar ciutats sense tenir en compte les diferències tribals.

II. La introducció de mesures higièniques que van disminuir la mortaldat, però van produir una subalimentació.

III. La construcció d’escoles que van portar a la fi del’analfabetisme i a la aculturació. Això va fer que els indígenes perdessin les seves costums.

Senghor valora negativament el domini colonial al seu poble, ja que la colonització aportaria coses positives si l’home negre no substituís a les màquines.


2. Etapes Guerra Mundial i Guerra de Trinxeres
Les etapes van ser la Guerra de Moviments i la Guerra de Trinxeres
La guerra de trinxeres consistia enconstruir trinxeres on amagar-s’hi, patint unes condicions de vida pèssimes. Les noves armes més mortíferes va comportar un número de morts molt elevat.

Van aparèixer els primers tancs i gasos, que van sembrar el terror.
L’objectiu dels soldats consistia a resistir els atacs dels enemics atrinxerats, protegits per un entramat de filferro.

La Primera Guerra Mundial es considera un nou tipus deconflicte a causa de diversos factors.
Es va fabricar un nou tipus d’armament a la guerra, que va provocar moltes víctimes mortals i una destrucció de pobles i fàbriques irreparable.
Aquesta destrucció va comportar patiment i penúria per a la rereguarda, que s’incorporà a la guerra. La reconversió industrial va fabricar armament, i juntament amb l’exèrcit nacional i no mercenari va incrementar elnumero de morts. Finalment, la utilització de tècniques de propaganda va comprometre la població en el conflicte.

Degut a la marxa dels homes a la guerra, les dones van treballar en a les fàbriques d’armament, als hospitals, a la conducció de tramvies... Això va causar la seva independència, i van aparèixer moviments sufragistes, que més tard donarien el vot a la dona.
En acabar la guerra, es vasignar el tractat de Versalles, on es va estipular que Alemanya era l’única culpable de la guerra, i per aquest fet se li exigia el pagament de fortes reparacions de guerra, cosa que semblava una gran humiliació.
3.Rússia tsarista
Al S. XX, l’imperi Rus estava regit per un règim autocràtic del tsar, que se sostenia gràcies a una burocràcia fidel, un exèrcit poderós i l’Església ortodoxa.L’agricultura era la principal activitat econòmica i la terra estava dividida en terratinents. Al S.XIX, a algunes zones de l’imperi es va iniciar un procés d’industrialització.
4.Revolucions
Després de perdre amb el Japó el 1905, la població va manifestar-se pacíficament en contra del tsar. Aquest va respondre amb una repressió contundent(Diumenge Sagnant).
Revolució Febrer 1917: Es va produir una revolta acausa de voler la fi de la guerra i de la fam. Aquesta revolució va causar la fi del tsarisme i la retirada de la guerra. Es va proclamar una república democràtica liderada per un govern provisional. Malgrat el poder del govern provisional, els bolxevics manaven al carrer i tenien tot el suport popular
Revolució Octubre 1917: Es van expropiar les terres per repartir-les entre els pagesos, i lesfàbriques van quedar en mans dels comitès obrers, i es va signar el tractat de Brest-Litovsk amb Alemanya el 1918, que deia que Rússia perdia territoris com Finlàndia, Estònia, Lituània, Polònia i Bessaràbia.
Al 1918, es va produir una guerra civil entre l’exèrcit blanc; els partidaris tsaristes, i l’exèrcit Roig; els comunistes liderats per Trotsky. La guerra va provocar escassetat d’aliments irepresàlies polítiques.
La relació entre l’Estat i el PCUS era molt íntima, ja que no es distingia a causa de l’homogeneïtat. Era un estat totalitari perquè si pertanyies al PCUS tenies molts privilegis.

5. Stalinisme
La mort de Lenin el 1924, va comportar un enfrontament en el Partit Comunista i va suscitar grans debats sobre l’economia.
Degut a això, Trotsky i Stalin es van enfrontar per tal...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • social1
  • desarrollo social1
  • PSICOLOGIA SOCIAL1
  • 1 Introduccion A La Ciencia De Lo Social1
  • estudio de la relidad social1
  • Examen
  • Examen
  • Examen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS