Examen sociales

Páginas: 5 (1024 palabras) Publicado: 28 de marzo de 2014
1- Enumera i explica les principals formes del relleu continental. (1)
Muntanya: és una elevació important del terreny i de gran dependent. Turó: muntanya que té poca alçària. Serres: Sistema muntanyós agrupat amb poca extensió i els cimssón dentats Serralada: Quan es tracta de sistemes més grans o cadenes muntanyoses. Altiplans: extenses superfícies planes o lleugerament inclinades que estan situades a certa altitud respecte el nivell del mar.Depressions o conques: àrees humides, més o menys extenses situades més avall que el terreny que les envolta. Planes: grans superfícies planes o suaument ondulades, però situades a poca altitud amb relació el nivell del mar.2- Els rius (1)
Són corrents continus d’aigua dolça que desemboquen en un llac o en el mar, els afluents desemboquen en altres rius. La conca de drenatge es el territori drenat per un riu principal i els seus afluents. El cabal d’un riu és la quantitat d’aigua que porta. El règim fluvial es el que determinen les variacions del cabal d’un riu al llarg de l’any.Es diu que té un règim regular si es manté el cabal constant al llard de l’any, i irregular si varia.
3- Quina diferencia hi ha entre temps i clima? (0.5)
El temps és l’estat de l’atmosfera en un moment determinat, i el clima es l’estat mitja de l’atmosfera en un lloc concret
-Que es un microclima? (0.5)
Un microclima són petites variacions del clima en un lloc determinat
4- Fesun esquema de les zones climàtiques. Explica les característiques de cada una i els diferents climes que les formen. (2)
Climes càlids: -Clima equatorial, temperatures molt càlides i precipitacions molt abundants durant tot l’any.-Clima tròpic, temperatures molt càlides amb precipitacions menys abundants i es concentres en determinats mesos. -Clima desèrtic, temperatures molt elevades i precipitacions molt escasses.
Climes temperats:-Clima mediterrani, hiverns suaus i estius càlids i secs. -Clima oceànic o atlàntic, temperatures suaus i precipitacions abundants durant tot l’any.-Clima continental, hiverns molt fred i estius molt càlids i humits.
Climes freds: -Clima polar, temperatures extremadament baixes i precipitacions pràcticament inexistents.-Clima d’alta muntanya, temperatures molt fredes i precipitacions elevades sovint en forma de neu.
5- Defineix i posa exemples d’estat del benestar,subsidi i estat de dret (1)
Estat del benestar: es quan el govern desenvolupen politiques socials per aconseguir que tots els ciutadans tinguin un nivell de vida digne i es redueixin les desigualtats socials....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Examen De Sociales
  • Examen sociales
  • Examen De Sociales
  • EXAMEN SOCIALES
  • sociales examen
  • examen sociales
  • examen sociales
  • Examen De Sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS