excalibr

Páginas: 5 (1014 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2014
1. Fes la fitxa tècnica de la pel·lícula.
Data d'estrena: 1981
Duració: 140 minuts
País: Regene Unit
Direcció: John Boorman
Guió: Thomas Marlory
Música: Trevor Jones. (siegfried's Funeral March de Richard Wagner).
Repartiment: Nicol Williamson, Nigel Terry, Cherie Lunghi, Nicolas Clay, Helen Mirren, Paul Geoffrey, Gabriel Byrne, Robert Addie, Liam Neeson, Patrick Stewart, Clive Swift,Corin Redgrave, Keith Buckley, Charley Boorman.
Producció: John Boorman
Fotografia: Nicol Williamson
Gènere: Drama, aventures, fantàstic (medieval).
Distribució: Orion Pictures Corporation
Premis: - Nominada a l'Oscar: Millor fotografia (1981)
- Festival de Cannes: Nominada a la Palma d'Or: Millor pel·lícula (1981)

2. Breu sinopsi de la pel·lícula.
L'amor del rei Urther cap ala muller del seu enemic, va acabar produint un fruit el qual el Merlí se'l quedà. Poc després Merlí fer entrega d'aquest nadó a una família senzilla, el qual va passar els primers anys de la seva vida amb ells.
Artús (fruit d'aquell vici), el jove cavaller és coronat rei després d'extreure l'espasa encantada anomenada Excalibur, ja que necessitava una espasa per la batalla del seu germà. Apartir d'aquell moment es crear un rei i, d'aquesta manera, liderà el seu país al costat de la inquietant presència del mag Merlí (que aconsella en cadascuna de les seves actuacions). No obstant això, les relacions extramatrimonials que manté la seva esposa Ginebra amb el seu millor cavaller, Lancelot, agreugen la desgràcia del noble Artús. Per tal de recuperar-l'ho els seus cavallers surten en buscadel Sant Grial, el qual li


3. Comenta els valors que hi ha darrera la figura del rei Artús, dels seus cavallers i de la ciutat de Camelot.
Els valors que hi ha darrere la figura del rei Artús, dels cavallers i de la ciutat de Camelot són que has de ser just i noble. Sobretot, els cavallers, han de ser valents i lleials a la seva ciutat i al seu rei, si no ho són, el seu rei podriaretirar-li’ls el vassallatge. Els cavallers també han de respectar el compromís i la vida dels altres. El rei Artús, els cavallers i la ciutat en sí també han de ser humils, bondadosos, purs i han de dir la veritat davant de tot.



4. Explica la simbologia de l’espasa “Excalibur”.

L'espasa anomena Excalibur és exterior, masculina, és la reflexió i el pensament humà; l'espasa representa l'acció.També simbolitza moltes coses, per tenir doble tall, doble aspecte, té un valor dual: acció-reacció, llum o foscor, seguretat o perill, benefici o dany, goig o dolor. L'espasa curta i divideix. La seva finalitat no és ferir sinó redimir. La podem considerar sota diferents aspectes, com a instrument de poder, valor i llibertat.





5. Quin significat té la recerca del Sant Grial?
Larecerca del Sant Grial significa que volia que retornessin tots els valors bons com a persona dins seu.
La recerca del Sant Grial pel Rei Artús els va perdre quan veu amb els seus propis ulls la traïció del seu millor cavaller, Lancelot amb la seva esposa, Ginebra. Com que el sentiment que tenia dintre seu no era honest, respectiu... deixa l'espasa clavada sobre una pedra. Ja que només aquellaespasa podia ser empunyada per un rei fidel i amb els principis honestos.
El trobar el Sant Grial (copa de Jesús, que utilitzà el seu últim sopar), retrobaria tots aquests valors, l'ajudaria a entendre i perdonar totes aquestes infidelitats, hi ha retornar al tron a liderar el país com a rei i celebrar-ho.

6. “La Matèria de Bretanya”. Busca informació sobre aquest tipus de literatura (elsseus autors més important, situació geogràfica, característiques...)
Al segle XII l’emancipació cultural de les corts senyorials i d’altres ambients selectes proposa una revolució del sistema de transmissió oral i accelera la producció del llibre narratiu.
Un dels escriptors més famosos de la societat cortesana francesa, Chrétien de Troyes, va conrear el gènere del romaç utilitzant la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS